Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai fizetési meghagyás - Görögország


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Görögország

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

A fizetési meghagyások kibocsátására illetékes szervek a következők: a kerületi bíróság hatáskörébe tartozó – vagyis a húszezer (20 000) EUR-t meg nem haladó – követelések elbírálására a kerületi bíróság bírája; a húszezer (20 000) EUR-t meghaladó követelések esetén az elsőfokú bíróság egyesbírája.

Ugyanakkor a kerületi bíróság bírája hatáskörrel rendelkezik a fizetési meghagyások kibocsátására, különösen a bérleti szerződésekből fakadó jogviták esetén, amikor a havi bérleti díj egyezményes összege nem haladja meg a hatszáz (600) EUR-t. Amennyiben a bérleti díj egyezményes összege meghaladja a hatszáz (600) EUR-t, az elsőfokú bíróság egyesbírája jár el.

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A felülvizsgálati eljárást a fizetési meghagyás ellen tett ellentmondással kell megindítani a fizetési meghagyást kibocsátó kerületi bíróság bírája vagy az elsőfokú bíróság egyesbírája előtt.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

A rendelet mellékletében szereplő szabványos formanyomtatványt az illetékes bíróság titkárságára kell írásos formában benyújtani. Ez e-mailban is benyújtható az e-codex digitális platformon vagy az e médiumok elérhetőségét biztosító, jogi dokumentumok benyújtására szolgáló digitális platformon keresztül.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az engedélyezett nyelv a görög.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 25/11/2019