Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai fizetési meghagyás - Hollandia


PRONALAŽENJE NADLEŽNIH SUDOVA/TIJELA

Alat za pretraživanje služi za pronalaženje suda/tijela nadležnog za određeni europski pravni instrument. Napominjemo da unatoč nastojanjima da se osigura točnost rezultata, mogu postojati iznimke u pogledu određivanja nadležnosti koje nisu nužno obuhvaćene.

Nizozemska

Europski prekogranični postupci – europski platni nalog


29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás végrehajtásáról szóló törvény (Uitvoeringswet EBB) 2. cikke:

A rendelet 7. cikkének megfelelően európai fizetési meghagyás iránti kérelmet intéznek a bírósághoz. Amennyiben a rendelet 7. cikke (2) bekezdésének b) pontja szerinti összeg nem haladja meg a polgári perrendtartás (Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering) 93. cikkének a) pontjában meghatározott összeget, illetve az e cikk c) pontjában említett eljárást érint, akkor a kérelmet a járási bíró tárgyalja, és ő hoz határozatot.

A kérelmet a következő címre kell küldeni:

p/a Rechtbank 's-Gravenhage

Sector civiel recht

Algemene Zaken

Postbus 20302

2500 EH Den Haag.

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

Az európai fizetési meghagyás végrehajtásáról szóló törvény 9. cikke:

1. A kötelezett a rendelet 20. cikkének (1) és (2) bekezdésében nevezett indokokra hivatkozva felülvizsgálatot kérelmezhet a rendelet értelmében végrehajthatóvá nyilvánított európai fizetési meghagyás ellen annál a bíróságnál, amely a végrehajtható európai fizetési meghagyást kibocsátotta.

2. A kérelmet a következő határidők betartásával kell benyújtani:

a) négy héten belül azt követően, hogy a kötelezett a rendelet 20. cikke (1) bekezdésének a) pontjára való hivatkozás esetén a végrehajtható fizetési meghagyásról tudomást szerzett;

b) négy héten belül azt követően, hogy a rendelet 20. cikke (1) bekezdésének b) pontjára való hivatkozás esetén az ott felsorolt körülmények megszűntek;

c) négy héten belül azt követően, hogy a kötelezett a rendelet 20. cikkének (2) bekezdésére való hivatkozás esetén az ott meghatározott felülvizsgálati okról tudomást szerzett.

3. A felülvizsgálati kérelem benyújtásához ügyvéd közreműködése nem szükséges.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Európai fizetési meghagyás iránti kérelem a holland polgári eljárási jog (a polgári perrendtartás 33. cikke) szerint akkor nyújtható be elektronikus úton, ha a bíróság eljárási szabályzata ezt lehetővé teszi. Jelenleg egyik bíróságnál sincs erre lehetőség. Kérelem benyújtása csak az alábbi módokon lehetséges:

– postai úton,

– a bíróság hivatalán keresztül.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az európai fizetési meghagyás végrehajtásáról szóló törvény 8. cikkének (2) bekezdése:

2. Az eredetileg másik tagállam bírósága által végrehajthatóvá nyilvánított európai fizetési meghagyást a rendelet 21. cikke (2) bekezdésének b) pontja alkalmazásában holland nyelven állítják ki, illetve holland nyelvre fordítják le.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 25/04/2016