Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai fizetési meghagyás - Svédország


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Svédország

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

A Svédországban benyújtott európai fizetési meghagyás iránti kérelmeket a Svéd Végrehajtó Hivatal (Kronofogdemyndigheten) vizsgálja meg (az európai fizetési meghagyásos eljárásról szóló törvény 2. cikke).

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A felülvizsgálati kérelmeket a fellebbviteli bíróság (hovrätt) vizsgálja meg (az európai fizetési meghagyásos eljárásról szóló törvény 13. cikke). Amennyiben a kérelemnek helyt adnak, a fellebbviteli bíróság egyidejűleg arról is határoz, hogy az újbóli értékelést a Végrehajtó Hatóság végzi el.

A témáról bővebb információt talál a Végrehajtó Hivatal honlapján (A link új ablakot nyit megwww.kronofogden.se)

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Alapelvként az benyújtott európai fizetési meghagyás iránti kérelmeket írásban kell benyújtani. A Végrehajtó Hatóság határozhat úgy, hogy a kérelmeket automatikus adatfeldolgozás alkalmazását lehetővé tévő adathordozón kell benyújtani (az európai fizetési meghagyásos eljárásról szóló rendelet 4. cikke).

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

A más tagállamban végrehajthatónak nyilvánított európai fizetési meghagyás svédországi végrehajtása iránti kérelemben a fizetési meghagyást le kell fordítani svédre vagy angolra (az európai fizetési meghagyásos eljárásról szóló rendelet 10. cikke).


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 23/11/2020