Fechar

A VERSÃO BETA DO PORTAL JÁ ESTÁ DISPONÍVEL

Visite a versão BETA do Portal Europeu de Justiça e conte-nos a sua experiência!

 
 

Percurso de navegação

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ordinul european de protecție

Esta página foi traduzida automaticamente. A qualidade da tradução não pode ser garantida.

Qualidade da tradução: aceitável

Considera que esta tradução foi útil?


Protecția judiciară oferită unei victime a violenței și a hărțuirii poate fi asigurată în alte țări din UE.


Dreptul unei persoane de a continua să beneficieze de măsuri de protecție atunci când se stabilește în alt stat membru

Pentru a proteja în mod eficace victimele violenței și ale hărțuirii, autoritățile naționale le acordă adesea măsuri specifice (restricție, excludere sau un ordin de protecție similar) care contribuie la prevenirea unei agresiuni suplimentare sau a unei agresiuni din partea autorului infracțiunii. În cazul în care ați obținut un ordin de protecție într-un stat membru, este de dorit să beneficiați în continuare de protecția obținută atunci când vă stabiliți sau călătoriți într-un alt stat membru. În acest scop, UE a instituit un mecanism de recunoaștere reciprocă a măsurilor de protecție.

Măsurile naționale de protecție pot fi de natură civilă, penală sau administrativă, iar durata lor, domeniul de aplicare și procedurile de adoptare ale acestora variază de la un stat membru la altul. Din cauză că există temeiuri juridice distincte în cadrul legislației UE pentru recunoașterea reciprocă a măsurilor de drept civil și de drept penal, au fost necesare două instrumente pentru a asigura circulația în UE a celor mai comune trei tipuri de măsuri de protecție. Ordinele de protecție prevăzute de directivă și de regulament vizează situațiile în care dumneavoastră beneficiați, ca victimă sau potențială victimă a unei infracțiuni, de măsuri de interdicție sau de reglementare, impuse persoanei care reprezintă o amenințare la adresa dumneavoastră, de a intra în anumite locuri, de a lua legătura cu dumneavoastră sau de a vă aborda.

Linkul se deschide într-o fereastră nouăDirectiva 2011/99/UE privind ordinul european de protecție instituie un mecanism care permite recunoașterea ordinelor de protecție emise ca măsură de drept penal între statele membre.

În cazul în care beneficiați de un ordin de protecție în materie penală emis într-un stat membru, puteți solicita un ordin european de protecție.

Protecția ar trebui să fie acordată prin intermediul unei noi măsuri de protecție adoptate de statul membru căruia îi veți deplasa sau pentru care vă mutați în urma unei proceduri simplificate și accelerate.

Cu toate acestea, în cazul în care beneficiați de un ordin de protecție în Linkul se deschide într-o fereastră nouă materie de drept civil emis în statul membru de reședință, puteți utiliza Regulamentul (UE) nr. 606/2013 privind recunoașterea reciprocă a măsurilor de protecție în materie civilă, care instituie un mecanism care permite recunoașterea directă între statele membre a ordinelor de protecție emise ca măsură de drept civil.

Prin urmare, în cazul în care beneficiați de un ordin de protecție de drept civil emis în statul membru în care vă aveți reședința, îl puteți invoca în mod direct în alte state membre, prin obținerea Linkul se deschide într-o fereastră nouăunui certificat și prin prezentarea acestuia autorităților competente responsabile de certificarea drepturilor dumneavoastră.

Directiva și regulamentul se aplică de la 11 ianuarie 2015.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Última atualização: 01/10/2019