Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Uniós képzési hálózatok és struktúrák


Tekintettel az európai jogalkotási fejleményekre és az európai polgárok növekvő mobilitására, az elmúlt évtizedben egyértelmű igény merült fel a gyakorló jogászok európai szintű, folyamatos képzése iránt. Ilyen képzést a tagállamok támogatásával létrehozott több európai intézmény és szakmai szervezet is nyújt, gyakran európai uniós finanszírozással.


Európai szintű képzési hálózatok és szervezetek

Európai szintű képzéseket szervező szakmai szervezetek

Az európai igazságügyi képzés tekintetében az EJTN-nel együttműködő uniós szintű igazságügyi hálózatok

Európai szintű képzési hálózatok és szervezetek

A gyakorló jogászok szakmájuk és konkrét igényeik függvényében választhatnak az itt röviden bemutatott szervezetek közül. Emellett egyetemek és magán képzésszolgáltatók is számos tanfolyamot kínálnak.

Bírák és ügyészek részére

Az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN)

A 2000-ben létrehozott A link új ablakot nyit megEJTN képzési követelményeket és tanterveket dolgoz ki, igazságügyi képzési cseréket és programokat koordinál, és ösztönzi az országos bíró- és ügyészképző szervezetek közötti együttműködést. Az EJTN főtitkársága Brüsszelben (Belgiumban) található. Az EJTN tevékenységeinek összefoglalása A link új ablakot nyit megitt található.

Valamennyi gyakorló jogász részére

Európai Jogi Akadémia (ERA)

Az A link új ablakot nyit megERA valamennyi gyakorló jogász számára konferenciákat, szemináriumokat, szakmai képzéseket és szakpolitikai vitákat szervez az uniós jog különböző területein. Az ERA Trierben (Németországban) található. Tevékenységeinek összefoglalása A link új ablakot nyit megitt található.

Európai Közigazgatási Intézet – Bírák és Jogászok Európai Központja (EIPA)

Az európai uniós jogra vonatkozó képzés az A link új ablakot nyit megEIPA egyik tevékenységi területe. A képzések a bíráknak, a gyakorló jogászoknak, az uniós és állami tisztviselőknek, valamint a magánszférában dolgozó ügyvédeknek szólnak. Az EIPA-nak Maastrichtban (Hollandia), Luxembourgban, Barcelonában (Spanyolország) és Varsóban (Lengyelország) van központja. Tevékenységeinek összefoglalása A link új ablakot nyit megitt található.

Európai szintű képzéseket szervező szakmai szervezetek

Az alábbi szervezetek európai szinten képviselik a gyakorló jogászokat, és eseti jelleggel képzéseket is szerveznek.

Ügyvédek és jogtanácsosok

Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa – A link új ablakot nyit megCCBE

Közjegyzők

Az Európai Unió Közjegyzőségeinek Tanácsa – A link új ablakot nyit megCNUE

Bírósági végrehajtók

A Bírósági Végrehajtók Nemzetközi Uniója – A link új ablakot nyit megUIHJ

Az európai igazságügyi képzés tekintetében az EJTN-nel együttműködő uniós szintű igazságügyi hálózatok

Az EJTN összefogja az EU tagállamainak valamennyi nemzeti igazságügyi képzési szervét, ezért a legmegfelelőbb helyzetben van az igazságügyi képzés koordinálására és továbbfejlesztésére. Együttműködik más uniós szintű igazságügyi hálózatokkal, amelyek célkitűzéseit és képzéseit a következő tájékoztatókban mutatjuk be:

Az EJTN és a fent említett hálózatok közötti együttműködés előmozdítását célzó 2013–2014-es projektről szóló jelentés itt érhető el.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 12/02/2020