Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Perheoikeudelliset asiat


Perheoikeus käsittää oikeudelliset säännöt, joita sovelletaan sellaisten henkilöiden välisiin suhteisiin, joita yhdistää esimerkiksi lapsen ja tämän vanhemman välinen sukulaisuussuhde tai avioliitto (tai rekisteröity parisuhde).


Perheoikeudelliset asiat

Perheoikeudessa käsitellään esimerkiksi avioliittoa, avioeroa, lasten adoptiota ja erilaisia vanhempainvastuuseen liittyviä kysymyksiä, kuten lasten huoltoa tai tapaamisoikeutta.

Nämä säännöt vaihtelevat eri valtioittain, sillä ne liittyvät kiinteästi kunkin maan historiaan, kulttuuriin ja yhteiskunnalliseen kehitykseen.

Euroopan unionin tavoitteena on määritellä perheoikeuden alalle yhteiset säännöt, jotta unionin kansalaisten oikeuksien käyttöä ei haittaisi asuminen Euroopan unionin eri maissa eikä muuttaminen maasta toiseen jossakin elämänvaiheessa.

Hyväksyäkseen nämä säännöt jäsenvaltioiden on kuitenkin oltava asiasta yksimielisiä.

Lisätietoa on saatavilla seuraavilla sivuilla:


Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.

Last update: 28/04/2020