Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Familierecht


Het familierecht regelt de rechtsbetrekkingen tussen personen die verbonden zijn door afstamming (verwantschap tussen bijvoorbeeld een kind en zijn moeder of vader) of door huwelijk (of geregistreerd partnerschap).


Familierecht

Het familierecht handelt dus bijvoorbeeld over huwelijk, echtscheiding, adoptie, diverse aspecten van de ouderlijke verantwoordelijkheid (gezag, omgangsrecht, ...).

Deze regels verschillen van staat tot staat, want ze zijn sterk verbonden met de geschiedenis, de cultuur en de maatschappelijke ontwikkeling van elk land.

De Europese Unie wil gemeenschappelijke regels op het gebied van het familierecht tot stand brengen, zodat de Europese burgers niet in de uitoefening van hun rechten worden belemmerd doordat zij in verschillende landen wonen of naar een ander land zijn verhuisd.

Daartoe moeten de lidstaten echter tot overeenstemming komen.

U kunt naar de desbetreffende subpagina’s gaan voor meer informatie over:


Deze pagina wordt beheerd door de Europese Commissie. De informatie op deze pagina geeft niet noodzakelijk het officiële standpunt van de Europese Commissie weer. De Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor informatie of gegevens waarnaar in dit document wordt verwezen. Gelieve de juridische mededeling te raadplegen voor de auteursrechtelijke regeling voor Europese pagina's.
Deze website wordt aangepast in verband met de brexit. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Laatste update: 28/04/2020