Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítőt keres

Amennyiben úgy határoz, hogy közvetítést vesz igénybe, találkozni fog egy közvetítővel, aki egy független, semleges harmadik fél, és aki segíthet az ügyek megbeszélésében és egyezség kialakításában.


A közvetítők olyan képzésben vettek részt, ahol megtanulták, hogyan segíthetnek a viták megoldásában. A közvetítő mind a két féllel találkozik, megállapítja, hogy melyek azok a kérdések, melyekről nem lehetséges megállapodni, és segít egyezséget kialakítani. A közvetítők semlegesek, és nem foglalnak állást a vitákban. A közvetítők nem tanácsadók, és nem fognak tanácsot adni az egyes felek álláspontjával kapcsolatban, továbbá a legtöbb esetben javasolni fogják a közvetítés mellett jogi tanácsadás igénybevételét is.

A közvetítés különösen hasznos lehet határokon átnyúló családi viták és a gyermek szülők általi jogellenes elvitele esetében. Ilyen helyzetekben a közvetítő arra bátorítja a szülőket, hogy vállaljanak felelősséget a családot érintő döntéseikért, és hogy konfliktusaikat a bírósági rendszeren kívül rendezzék. A közvetítés ezért képes konstruktív légkört teremteni a megbeszélésekhez, és biztosítja, hogy a szülők egymás között tisztességesen járjanak el, és figyelembe vegyék a gyermek érdekeit is.

Amennyiben részletes információkra kíváncsi azzal kapcsolatban, hogyan találhat közvetítőt (például hogyan lehet a közvetítő szolgálatokhoz fordulni, ez milyen költségekkel jár, illetve a közvetítőkkel kapcsolatos tájékoztatás) kérjük, hogy válasszon a jobb oldali lehetőségek közül.

Amennyiben határokon átnyúló családi vitákra szakosodott közvetítőt keres, kérjük, kövesse az alábbi hivatkozást: A link új ablakot nyit meghttp://www.crossbordermediator.eu/

Amennyiben többet szeretne tudni a közvetítésről, kérjük keresse fel a vonatkozó oldalt.

A határokon átívelő családjogi ügyekben igénybe vehető közvetítői eljárásról bővebb információkat, kérjük keresse fel a vonatkozó oldalt.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 06/10/2020