Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítőt keres - Málta

A portál ezen fejezete segít Önnek közvetítőt találni Máltán.


Hogyan találhatok közvetítőt Máltán?

A Máltai Közvetítői Központban a felek rendelkezésére bocsátják a Központ által megfelelően akkreditált közvetítők jegyzékét. Mind az önkéntes közvetítés esetén, mind pedig akkor, amikor az ügyet a bíróság vagy a törvény utalja a Központhoz, a közvetítőt a vitában álló felek választják ki az akkreditált közvetítők jegyzékéből, feltéve hogy a választott személy a vitában álló felek számára kölcsönösen elfogadható. Ha a felek nem tudnak megegyezni a közvetítő személyében, a Központ azt a személyt jelöli ki közvetítőnek, akinek a neve a jóváhagyott közvetítők jegyzékében soron következik.

Családjogi közvetítés esetén a felek közös megegyezéssel választanak közvetítőt az igazságügy-miniszter által jóváhagyott személyek jegyzékéből, vagy pedig – rotációs alapon – a bíróság jelöl ki közvetítőt a miniszter által jóváhagyott, bíróság által kirendelt közvetítők jegyzékéből. A közvetítés költségeit előbbi esetben a felek, utóbbi esetben pedig a polgári bíróságok és azok hivatala fizeti meg.

Jelenleg még nem áll rendelkezésre elektronikus közvetítői nyilvántartás. Felvilágosítás a Központtól kérhető a hivatalvezető útján, a következő címen: Malta Mediation Centre, Palazzo Laparelli, South Street, Valletta VLT 1100.

A hivatalvezető telefonon a +356 21231833 telefonszámon, e-mailben pedig a A link új ablakot nyit meginfo@mediationmalta.org.mt címen érhető el.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 20/01/2017