Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Een bemiddelaar/mediator vinden - Nederland

Op deze pagina vindt u nuttige informatie voor het vinden van een bemiddelaar/mediator in Nederland.


Hoe kan een bemiddelaar/mediator worden gevonden in Nederland?

In Nederland zijn verschillende registers voor mediators (private registers). Voor de kwaliteitsborging bestaan geen wettelijke voorzieningen. Een belangrijk register is dat van de De link wordt in een nieuw venster geopend.Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Een ander register is het De link wordt in een nieuw venster geopend.ADR International register.

De Federatie voorziet tevens op landelijk niveau in onafhankelijke informatie en kwaliteitsborging met betrekking tot mediation en mediators. MfN-geregistreerde mediators zijn opgeleid en gekwalificeerd om als mediator werkzaam te zijn volgens het MfN Mediation Reglement. Zij hebben zich gecommitteerd aan het MfN Kwaliteitsborgingssysteem. De De link wordt in een nieuw venster geopend.Stichting Kwaliteit Mediators behandelt klachten over MfN-mediators.

De Raad voor Rechtsbijstand heeft een speciaal De link wordt in een nieuw venster geopend.register voor mediators die gesubsidieerde zaken mogen behandelen.

Is de toegang tot het register van bemiddelaars/mediators kosteloos?

Ja, de toegang is kosteloos.

Hoe kan een bemiddelaar/mediator worden gezocht in Nederland?

De registers kunnen aan de hand van diverse zoekcriteria worden doorzocht. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken naar een mediator met specifieke deskundigheid op een bepaald werkterrein of een mediator die werkzaam is in een bepaalde regio.

Gerelateerde links

De link wordt in een nieuw venster geopend.Mediatorsfederatie Nederland

De link wordt in een nieuw venster geopend.ADR Register

De link wordt in een nieuw venster geopend.Stichting Kwaliteit Mediators

De link wordt in een nieuw venster geopend.Register van de Raad voor rechtsbijstand


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.

Laatste update: 11/12/2019