Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Găsiţi un mediator - Polonia

This page has been machine translated and its quality cannot be guaranteed.

The quality of this translation has been assessed as: unreliable

Do you consider this translation useful?

Această secțiune vă ajută să găsiți un mediator în Polonia


Cum să găsiți un mediator în Polonia

Listele/listele instituțiilor și persoanelor autorizate să desfășoare proceduri de mediere (denumite „listele de mediatori”) sunt ținute la instanțele regionale și sunt puse la dispoziție pe site-urile lor de internet. Mediatorii sunt introduși și eliminați de către președintele instanței regionale competente, inclusiv persoanele din listele întocmite de organizațiile neguvernamentale (în cadrul domeniului de aplicare al atribuțiilor statutare ale acestora) și universități.

Mediatorii sunt specializați în anumite tipuri de mediere: civilă (economică, de familie, de muncă, altele), penală sau a minorilor.

În rândul mediatorilor civili, ar trebui să se facă o distincție între mediatorii permanenți care au fost incluși pe lista păstrată de președintele unei instanțe regionale pentru zona de competență a districtului judiciar în cauză.

Ca urmare a soluțiilor legale adoptate, nu există o listă unică a mediatorilor.

Site-ul web Linkul se deschide într-o fereastră nouăal Ministerului Justiției privind medierea și http://mediacja.gov.pl/ Linkul se deschide într-o fereastră nouăconține informații de bază privind reglementările, procedurile și aspectele practice ale funcționării medierii în Polonia.

Accesul la lista mediatorilor este gratuit?

Da, accesul la listele de mediatori este gratuit.

Cum să găsiți un mediator în Polonia

Utilizați listele de mediatori de către președinții instanțelor districtuale sau serviciile centrelor de mediere sau ale mediatorilor individuali. Informațiile și datele de contact sunt disponibile, de obicei, pe site-urile web ale instanțelor judecătorești competente, ale centrelor sau ale mediatorilor.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 13/11/2020