Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Kuinka löydän sovittelijan - Puola

Tämän sivun alkukielistä versiota puola on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.

 

Tätä sivua ei ole käännetty valitsemallesi kielelle.
Halutessasi voit tutustua sivun konekäännökseen. Huomaa, että konekäännös on vain suuntaa antava. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Tässä osiossa kerrotaan, kuinka löydät sovittelijan Puolassa.


Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Luetteloita hyväksytyistä sovittelijoista on saatavilla aluetuomioistuimissa (sąd okręgowy). Sovittelijat kirjaa luetteloon ja poistaa siitä toimivaltaisen aluetuomioistuimen puheenjohtaja muun muassa valtiosta riippumattomien järjestöjen (sääntömääräisen toimintansa yhteydessä) ja yliopistojen laatimien luettelojen pohjalta. Alue- ja keskusviranomaisten väliseen toimivallanjakoon liittyvistä syistä sovittelijoista ei ole saatavilla yhtä valtakunnallista luetteloa.

Oikeusministeriön verkkosivustolla on Linkki avautuu uuteen ikkunaansovittelua käsittelevä osio, jonka ylläpitämiseen osallistuu myös vaihtoehtoisen riidanratkaisun ja riita-asioiden sovittelutoimenpiteiden yhteiskunnallinen neuvosto (Społeczna Rada ds. Alternatywnych Metod Rozwiązywania Konfliktów i Sporów). Sinne on koottu perustietoa sovittelusta Puolassa sekä asiaa koskevista säännöksistä, menettelyistä ja käytännön näkökohdista.

Onko sovittelijoita koskevan tietokannan käyttö ilmaista?

Kyllä, sovittelijoita koskevaa tietokantaa voi käyttää maksutta.

Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Apuna voi käyttää aluetuomioistuinten puheenjohtajilta ja sovittelujärjestöiltä saatavia luetteloita, tai sitten voi kääntyä yksittäisten sovittelijoiden puoleen. Sovittelijoiden yhteystiedot ovat yleensä saatavilla toimivaltaisten tuomioistuinten, sovittelujärjestöjen tai yksittäisten sovittelijoiden verkkosivustoilla.


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.

Päivitetty viimeksi: 17/09/2014