Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pronađite izmiritelja - Poljska

Izvorna jezična inačica ove stranice poljski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.

 

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Ovaj odlomak sadržava informacije za pronalaženje izmiritelja u Poljskoj.


Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Popise izmiritelja vode okružni sudovi. Izmiritelje, uključujući osobe s popisa koje u skladu sa svojim zakonskim zadaćama sastavljaju nevladine organizacije i obrazovne ustanove, na popis dodaje i s popisa uklanja predsjednik nadležnog okružnog suda. Međutim, zbog raspodjele ovlasti između regionalnih i središnjih tijela, središnjem popisu izmiritelja pristup nije moguć.

Osnovne informacije o pravilima, postupcima i praktičnim aspektima dogovora o mirenju u Poljskoj mogu se pronaći na stranici Poveznica se otvara u novom prozoruMirenje na web-mjestu Ministarstva pravosuđa koje se uređuje u suradnji s Vijećem za alternativne načine rješavanja sporova i sukoba (Vijeće za ARS).

Je li pristup toj bazi podataka besplatan?

Da, pristup bazi podataka o izmiriteljima besplatan je.

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Koristite se popisima izmiritelja koje sastavljaju predsjednici okružnih sudova ili koristite usluge udruženja za mirenje ili pojedinačnih izmiritelja. Informacije i podaci za kontakt obično se mogu pronaći na web-mjestima sudova, udruga ili dotičnih izmiritelja.


Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.

Posljednji put ažurirano: 17/09/2014