Chiudi

LA VERSIONE BETA DEL PORTALE È DISPONIBILE ORA!

Visita la versione BETA del portale europeo della giustizia elettronica e lascia un commento sulla tua esperienza sul sito!

 
 

Percorso di navigazione

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pronađite izmiritelja - Poljska

La pagina è stata tradotta automaticamente. Non è possibile garantirne la qualità.

La qualità della traduzione è stata giudicata: inaffidabile

La traduzione vi risulta utile?

U ovom odjeljku možete pronaći izmiritelja u Poljskoj


Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Popisi/popisi institucija i osoba ovlaštenih za vođenje postupaka mirenja (dalje u tekstu „popisi miritelja”) čuvaju se na regionalnim sudovima i dostupni su na njihovim internetskim stranicama. Izmiritelje unosi i briše predsjednik nadležnog regionalnog suda, uključujući osobe s popisa nevladinih organizacija (u okviru njihovih zakonom propisanih zadaća) i sveučilišta.

Miritelji se obično specijaliziraju za određene vrste mirenja: građanska (gospodarska, obiteljska, radnička, druga), kaznena ili maloljetna.

Među matičnim miriteljima trebalo bi razlikovati stalne miritelje koji su uvršteni na popis koji vodi predsjednik regionalnog suda za područje nadležnosti dotičnog sudskog okruga.

Kao rezultat usvojenih pravnih rješenja ne postoji jedinstveni središnji popis miritelja.

Internetske stranice Ministarstva Poveznica se otvara u novom prozorupravosuđa o mirenju i http://mediacja.gov.pl/ Poveznica se otvara u novom prozorusadržavaju osnovne informacije o propisima, postupcima i praktičnim aspektima funkcioniranja mirenja u Poljskoj.

Je li pristup popisu miritelja besplatan?

Da, pristup popisima miritelja besplatan je.

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Koristiti se popisima izmiritelja koje vode predsjednici okružnih sudova ili službe centara za mirenje ili pojedinačnih izmiritelja. Informacije i podaci za kontakt obično su dostupni na internetskim stranicama nadležnih sudova, centara ili miritelja.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 13/11/2020