Chiudi

LA VERSIONE BETA DEL PORTALE È DISPONIBILE ORA!

Visita la versione BETA del portale europeo della giustizia elettronica e lascia un commento sulla tua esperienza sul sito!

 
 

Percorso di navigazione

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Een bemiddelaar/mediator vinden - Polen

La pagina è stata tradotta automaticamente. Non è possibile garantirne la qualità.

La qualità della traduzione è stata giudicata: inaffidabile

La traduzione vi risulta utile?

Deze rubriek helpt u een bemiddelaar in Polen te vinden


Hoe vindt u een bemiddelaar in Polen?

Lijsten/lijsten van instellingen en personen die gemachtigd zijn om bemiddelingsprocedures te voeren (hierna „de lijsten van bemiddelaars” genoemd) worden bij de regionale rechtbanken bewaard en op hun websites beschikbaar gesteld. Bemiddelaars worden opgenomen en verwijderd door de voorzitter van de bevoegde regionale rechtbank, met inbegrip van personen van lijsten die zijn opgesteld door niet-gouvernementele organisaties (in het kader van hun wettelijke taken) en universiteiten.

Bemiddelaars zijn meestal gespecialiseerd in bepaalde soorten bemiddeling: civiel (economisch, familie-, arbeids-, overig), crimineel of juveniel.

Bij de civiele bemiddelaars moet een onderscheid worden gemaakt tussen permanente bemiddelaars die zijn opgenomen in de lijst die wordt bijgehouden door de voorzitter van een regionale rechtbank voor het rechtsgebied van het betrokken rechtsgebied.

Als gevolg van de gekozen juridische oplossingen bestaat er geen enkele centrale lijst van bemiddelaars.

De website van het ministerie De link wordt in een nieuw venster geopend.van Justitie over bemiddeling en http://mediacja.gov.pl/ De link wordt in een nieuw venster geopend.bevat basisinformatie over de regelgeving, procedures en praktische aspecten van de werking van bemiddeling in Polen.

Is toegang tot de lijst van bemiddelaars kosteloos?

Ja, toegang tot lijsten van bemiddelaars is gratis.

Hoe vindt u een bemiddelaar in Polen?

Gebruik lijsten van bemiddelaars die worden beheerd door voorzitters van districtsrechtbanken of diensten van bemiddelingscentra of individuele bemiddelaars. Informatie en contactgegevens zijn gewoonlijk beschikbaar op de websites van de bevoegde rechtbanken, centra of bemiddelaars.


Deze tekst is automatisch vertaald. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van de vertaling.

Laatste update: 13/11/2020