Aizvērt

IR PIEEJAMA PORTĀLA BETA VERSIJA!

Apmeklējiet Eiropas e-tiesiskuma portāla BETA versiju un sniedziet atsauksmes par savu pieredzi!

 
 

Navigācijas ceļš

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hitta en medlare - Polen

Šīs lapas saturs ir mašīntulkojums, kura kvalitāti nevar garantēt.

Šī tulkojuma kvalitāte ir novērtēta kā: apšaubāma

Vai šis tulkojums palīdz?

Här får du hjälp att hitta en medlare i Polen.


Hur söker man efter medlare i Polen?

Förteckningar/förteckningar över institutioner och personer som är behöriga att genomföra medlingsförfaranden (nedan kallade förteckningar över medlare) förs vid de regionala domstolarna och görs tillgängliga på deras webbplatser. Medlare skrivs in och stryks av ordföranden för den behöriga regionala domstolen, inklusive personer från förteckningar som upprättats av icke-statliga organisationer (inom ramen för deras lagstadgade uppgifter) och universitet.

Medlare är vanligtvis specialiserade på vissa typer av medling: civilrättslig (ekonomi, familj, arbetskraft, övrigt), brottsling eller ungdomsbrottsling.

Bland civila medlare bör åtskillnad göras mellan permanenta medlare som har förts upp på den förteckning som förs av ordföranden för en regional domstol inom det berörda domkretsområdet.

Till följd av de rättsliga lösningar som valts finns det ingen enda central förteckning över medlare.

Justitieministeriets webbplats Länken öppnas i ett nytt fönsterom medling och http://mediacja.gov.pl/Länken öppnas i ett nytt fönsterinnehåller grundläggande information om regler, förfaranden och praktiska aspekter av medlingen i Polen.

Är tillgången till förteckningen över medlare kostnadsfri?

Ja, tillgången till förteckningar över medlare är kostnadsfri.

Hur söker man efter medlare i Polen?

Använd listor över medlare som drivs av distriktsdomstolarnas ordförande eller av medlingscentrum eller enskilda medlare. Information och kontaktuppgifter finns vanligtvis på de behöriga domstolarnas, centrumens eller medlarnas webbplatser.


Det här är en maskinöversättning. Ägaren av sidan tar inget som helst ansvar för kvaliteten på den maskinöversatta texten.

Senaste uppdatering: 13/11/2020