Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Poišči mediatorja - Poljska

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Nu putem oferi nicio garanție în ceea ce privește calitatea traducerii.

Traducerea a fost evaluată ca fiind inacceptabilă

V-a fost utilă traducerea?

V tem razdelku lahko poiščete mediatorja na Poljskem.


Kako poiskati mediatorja na Poljskem

Seznami/seznami institucij in oseb, pooblaščenih za vodenje postopkov mediacije (v nadaljnjem besedilu: seznam mediatorjev), se hranijo na okrožnih sodiščih in so na voljo na njihovih spletnih straneh. Mediatorje vpiše in izbriše predsednik pristojnega regionalnega sodišča, vključno z osebami s seznamov nevladnih organizacij (v okviru njihovih zakonsko predpisanih nalog) in univerz.

Mediatorji so običajno specializirani za nekatere vrste mediacije: civilni (gospodarski, družinski, delovni, drugi), kriminalni ali mladoletni.

Med civilnimi mediatorji bi bilo treba razlikovati med stalnimi mediatorji, ki so bili vključeni na seznam, ki ga vodi predsednik regionalnega sodišča na območju pristojnosti zadevnega pravosodnega okrožja.

Zaradi sprejetih pravnih rešitev ni enotnega osrednjega seznama mediatorjev.

Spletna stran Povezava se odpre v novem oknuMinistrstva za pravosodje o mediaciji in http://mediacja.gov.pl/ Povezava se odpre v novem oknuvsebujeta osnovne informacije o predpisih, postopkih in praktičnih vidikih delovanja mediacije na Poljskem.

Ali je dostop do seznama mediatorjev brezplačen?

Da, dostop do seznamov mediatorjev je brezplačen.

Kako poiskati mediatorja na Poljskem

Uporabite sezname mediatorjev, ki jih vodijo predsedniki okrožnih sodišč ali službe centrov za mediacijo ali posameznih mediatorjev. Informacije in kontaktni podatki so običajno na voljo na spletnih straneh pristojnih sodišč, centrov ali mediatorjev.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 13/11/2020