Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Găsiţi un mediator

Dacă hotărâți să recurgeți la mediere, puteți apela la serviciile unui mediator – un terț independent, neutru – care vă poate ajuta să analizați situația și să ajungeți la un acord.


Mediatorii au pregătirea necesară pentru a vă ajuta să soluționați litigiile în care sunteți implicați. Mediatorul se întâlnește cu ambele părți, identifică aspectele problematice și le va ajuta să ajungă la un acord. Mediatorii sunt neutri și imparțiali în orice litigiu. Mediatorii nu sunt consilieri și nu vă oferă consiliere privind situația dumneavoastră specifică; în general se recomandă apelarea la consultanță juridică în paralel cu procesul de mediere.

Medierea poate fi deosebit de utilă în litigii transfrontaliere de dreptul familiei și în cazurile de răpire a copiilor de către unul dintre părinți. În astfel de situații, părinții sunt încurajați să își asume răspunderea pentru deciziile privind viața de familie și să își soluționeze litigiile independent de sistemul judiciar. Prin urmare, medierea poate să creeze un climat constructiv pentru discuții și să asigure înțelegeri echitabile între părinți, care să țină seama, de asemenea, de interesul superior al copilului.

Pentru a obține informații detaliate cu privire la cum puteți găsi un mediator (de exemplu, cum puteți avea acces la servicii de mediere, ce taxele se percep și indicații privind mediatorii) ), selectați unul dintre drapelele din partea dreaptă.

Pentru a găsi un mediator specializat în medierea familială transfrontalieră, faceți clic pe următorul link: Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://www.crossbordermediator.eu/

Pentru a afla mai multe despre mediere, vă rugăm să consultați secțiunea dedicată acestui subiect.

Pentru detalii despre medierea familială transfrontalieră, consultați secțiunea corespunzătoare.


Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 06/10/2020