Cerrar

YA ESTÁ DISPONIBLE LA VERSIÓN BETA DEL PORTAL

Visite la versión BETA del Portal Europeo de e-Justicia y díganos qué le parece.

 
 

Recorrido de navegación

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pronađite izmiritelja - Škotska

Este país está en proceso de transición para abandonar la UE.

Esta página es una versión realizada por traducción automática. No hay garantía de que sea de calidad.

Esta traducción ha recibido la siguiente evaluación: inaceptable

¿Le ha resultado útil?

Ovaj odjeljak omogućuje pronalaženje posrednika u Škotskoj.


Pronalaženje posrednika u Škotskoj

U Škotskoj za mirenje upravlja škotski registar mirenja (ZPZU) kojim se pruža neovisan registar posrednika i službi za mirenje koji ispunjavaju minimalne „standarde prakse” za posredovanje u Škotskoj. Te norme utvrđuje odbor za standarde neovisne prakse i zahtijevaju minimalne razine osposobljavanja, iskustva i kontinuiranog profesionalnog razvoja.

Poveznica se otvara u novom prozoru„Pronađi stranicu posrednika” sa škotskog web-mjesta za posredovanje omogućuje slobodan pristup informacijama o osobama koje prakticiraju sve vrste mirenja. Miritelji najmanje jednom godišnje ažuriraju podatke na stranici, a informacije o njihovu osposobljavanju, trajnom stručnom usavršavanju i stručnim područjima.

Jedan od ciljeva Škotske za mirenje jest uvjeriti osobe u profesionalnu kvalitetu posrednika koje odaberu dokazivanjem da ispunjavaju minimalne standarde. Miritelji koji se nalaze na ZPR-u sami mogu nazvati „škotski posrednik za posredovanje u medijaciji” i upotrebljavati logotip SMR-a pored svojeg imena.

Škotski ured za posredovanje vodi i Škotsku telefonsku liniju za mirenje, koja osobama pruža savjete i informacije o mirenju i kako mu pristupiti. Putem dežurne linije za pomoć u Škotskoj za posredovanje može se organizirati i posredovanje putem skupine posrednika na ZPSM-u ili upućivati na odgovarajuću uslugu posredovanja.

U Škotskoj za mirenje također se podupire i promiče postupak mirenja za pritužbe NHS-a u Škotskoj. škotska vlada financira taj rad. Dodatne informacije o mirenju i kako je dostupno možete pronaći na škotskom web-mjestu za posredovanje.

Škotska vlada objavila je i savjet o rješavanju sporova bez pokretanja postupka pred sudom, uključujući savjete o mirenju na Poveznica se otvara u novom prozoru internetskoj stranici mygov.sct.

Je li pristup bazi podataka o miriteljima besplatan?

Da, pristup informacijama o miriteljima besplatan je.

Za pretraživanje posrednika možete učiniti sljedeće:

Pristupite web-mjestu klikom na poveznicu na Poveznica se otvara u novom prozoru škotski registar za posredovanje ili vrstu URL-a http://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator/ u Poveznica se otvara u novom prozorusvoj preglednik, a zatim slijedite upute kako biste pronašli najbolje izmiritelje za vas i Vaše okolnosti.

Kontaktirajte Škotsku medijaciju na svojim internetskim stranicama, pismenim putem na 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, UK ili telefonom na + 44 (0) 131 556 1221.

Povezane poveznice

Poveznica se otvara u novom prozoruŠkotsko mirenje

Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.scottishmediation.org.uk/Poveznica se otvara u novom prozoru škotski registar za posredovanje

Poveznica se otvara u novom prozoru mygov.scot


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 19/03/2020