Cerrar

YA ESTÁ DISPONIBLE LA VERSIÓN BETA DEL PORTAL

Visite la versión BETA del Portal Europeo de e-Justicia y díganos qué le parece.

 
 

Recorrido de navegación

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hitta en medlare - Skottland

Este país está en proceso de transición para abandonar la UE.

Esta página es una versión realizada por traducción automática. No hay garantía de que sea de calidad.

Esta traducción ha recibido la siguiente evaluación: aceptable

¿Le ha resultado útil?

Här får du information om hur man hittar en medlare i Skottland.


Hur hittar man en medlare i Skottland

Scottish Mediation administrerar det skotska medlingsregistret (Scottish Mediation Register), som tillhandahåller ett oberoende register över medlare och medlingstjänster som uppfyller miniminormerna för medling i Skottland. Dessa standarder fastställs av en oberoende standardiseringskommission och förutsätter en viss miniminivå när det gäller utbildning, erfarenhet och fortbildning.

Länken Länken öppnas i ett nytt fönster ”hitta en medlarsida” på den skotska webbplatsen för medling ger fri tillgång till information om personer som utövar alla former av medling. Uppgifterna på sidan uppdateras minst en gång om året av medlarna och inbegriper upplysningar om deras utbildning, fortbildning och specialområden.

Ett av målen med det skotska medlingsregistret är att ge garantier för den professionella kvaliteten hos de medlare som väljs ut, genom att intyga att de uppfyller minimikraven. Medlare som står med i registret har rätt att kalla sig Scottish Mediation Registered Mediator och använda SMR:s logotyp i anslutning till sitt namn.

Det skotska medlingsorganet förvaltar också Scottish Mediation Helpline, som ger råd och information till människor om medling och hur man får tillgång till dem. Genom Helpline kan Scottish Mediation också anordna medling genom en panel av medlare om det föreskrivna verksamhetskravet eller hänvisa människor till en lämplig medlingstjänst.

Scottish Mediation stöder också och främjar medlingsprocessen för NHS-klagomål i Skottland – detta arbete finansieras av den skotska regeringen. Läs mer om medling och medling på den skotska webbplatsen om medling.

Den skotska regeringen har också offentliggjort råd om lösning av tvister utan att gå till domstol, inbegripet rådgivning om medling, Länken öppnas i ett nytt fönster på webbplatsen.

Är tillgången till databasen över medlare kostnadsfri?

Ja, tillgången till information om medlare är gratis.

Du kan göra så här för att söka efter en medlare:

Gå till webbplatsen genom att klicka på länken till Länken öppnas i ett nytt fönster Scottish Mediation Register eller skriva in URL http://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator/ Länken öppnas i ett nytt fönsteri din webbläsare och sedan följa instruktionerna för att hitta den bästa medlaren för dig och din situation.

Kontakta Scottish Mediation via sin webbplats, genom att skriva till dem vid 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, Storbritannien eller genom att ringa till dem på + 44 (0) 131 556 1221.

Relaterade länkar

Länken öppnas i ett nytt fönsterSkotsk medling

Länken öppnas i ett nytt fönsterhttp://www.scottishmediation.org.uk/Länken öppnas i ett nytt fönster Scottish Mediation Register

Länken öppnas i ett nytt fönster Mygov.scot


Det här är en maskinöversättning. Ägaren av sidan tar inget som helst ansvar för kvaliteten på den maskinöversatta texten.

Senaste uppdatering: 19/03/2020