Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Kuinka löydän sovittelijan - Skotlanti

Tämä maa on siirtymävaiheessa EU:sta eroamisen vuoksi.

Tämän sivun alkukielistä versiota englanti on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.

 

Tätä sivua ei ole käännetty valitsemallesi kielelle.
Halutessasi voit tutustua sivun konekäännökseen. Huomaa, että konekäännös on vain suuntaa antava. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Tässä osassa on tietoa, joka auttaa sovittelijan löytämisessä Skotlannista.


Kuinka löydän sovittelijan Skotlannissa?

Scottish Mediation Network (sovittelijaverkosto) hallinnoi sovittelijarekisteriä Linkki avautuu uuteen ikkunaan(Scottish Mediation Register), joka on riippumaton sovittelijoiden ja sovittelupalvelujen rekisteri. Rekisteriin hyväksytyt täyttävät Skotlannissa toimivia sovittelijoita koskevat vähimmäisstandardit. Riippumaton komitea (Practice Standards Committee) laatii kyseiset standardit, joissa määritetään sovittelijalta vaadittava koulutus, kokemus ja jatkuva ammattitaidon kehittäminen.

Sovittelijarekisterin verkkosivuilla onLinkki avautuu uuteen ikkunaansovittelijan hakupalvelu, josta löytyy maksutta tietoja henkilöistä, jotka harjoittavat erityyppistä sovittelua. Sivustolla kerrotaan muun muassa sovittelijoiden koulutuksesta, ammattitaidon kehittämisestä ja erikoisosaamisesta. Tiedot päivitetään vähintään kerran vuodessa.

Sovittelijarekisterin yksi tavoite on varmistaa, että rekisteriin hyväksytyt sovittelijat täyttävät tietyt vähimmäisstandardit, jotta asiakkaat voivat luottaa valitsemansa sovittelijan ammattitaitoon. Sovittelijarekisteriin hyväksytyt sovittelijat voivat nimittää itseään rekisteröidyiksi sovittelijoiksi (Scottish Mediation Registered Mediator) ja käyttää nimensä yhteydessä SMR-tunnusta.

Sovittelijaverkosto hallinnoi myös puhelinpalvelua (Scottish Mediation Helpline), joka antaa kansalaisille tietoja ja neuvoja sovittelusta ja sen saatavuudesta. Sovittelijaverkosto voi järjestää puhelinpalvelussa myös sovittelutilaisuuksia rekisteröityjen sovittelijoiden kanssa tai ohjata asiakkaita asianmukaisiin sovittelupalveluihin.

Sovittelijaverkosto tukee ja edistää myös kansallista terveydenhoitojärjestelmää koskevien kantelujen sovittelua Skotlannissa. Tätä työtä rahoittaa Skotlannin hallitus. Lisätietoja sovittelusta ja sen käyttämisestä on sovittelijaverkoston verkkosivustossa.

Skotlannin hallitus on julkaissut esitteen nimeltä ”Resolving Disputes without Going to Court”, jossa annetaan sovitteluun ja muihin vaihtoehtoisiin riitojenratkaisukeinoihin liittyviä neuvoja. Esitteen voi ladata Linkki avautuu uuteen ikkunaanSkotlannin hallituksen verkkosivustosta.

Onko sovittelijoita koskevien tietokantojen käyttö maksutonta?

Sovittelijoita koskevaa tietokantaa voi käyttää maksutta.

Voit etsiä sovittelijaa seuraavasti:

Siirry sivustolle napsauttamalla tätä Linkki avautuu uuteen ikkunaanScottish Mediation Registerin linkkiä tai kirjoittamalla selaimeen osoite Linkki avautuu uuteen ikkunaanhttp://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator ja seuraa ohjeita. Näin löydät tilanteeseesi sopivimman sovittelijan.

Voit myös ottaa yhteyttä Skotlannin sovittelijaverkostoon internetin kautta, kirjeitse osoitteeseen 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, UK tai puhelimitse numeroon +44 (0) 131 556 1221.

Linkkejä

Linkki avautuu uuteen ikkunaanScottish Mediation Network,Linkki avautuu uuteen ikkunaan Skotlannin sovittelijarekisteriLinkki avautuu uuteen ikkunaanSkotlannin hallituksen verkkosivut


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 05/09/2018