Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pronađite izmiritelja - Škotska

Ova je zemlja u postupku povlačenja iz EU-a.

Izvorna jezična inačica ove stranice engleski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.

 

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

U ovom su odjeljku dostupne informacije o pronalasku miritelja u Škotskoj.


Kako pronaći miritelja u Škotskoj

Škotska mreža za mirenje (SMN) upravlja Poveznica se otvara u novom prozoruŠkotskim registrom miritelja (SMR) koji predstavlja neovisni registar miritelja i usluga mirenja koji odgovaraju minimalnim škotskim „standardima prakse” mirenja. Te je standarde postavio neovisni odbor za standarde prakse, a njima su propisane minimalne razine osposobljavanja, iskustva i trajnog profesionalnog razvoja (CPD).

Na stranici za Poveznica se otvara u novom prozorupronalaženje miritelja u sklopu web-mjesta SMN-a omogućen je besplatan pristup informacijama o osobama koje prakticiraju sve vrste mirenja. Miritelji ažuriraju podatke na stranici bar jednom godišnje, a oni obuhvaćaju informacije o njihovom osposobljavanju, CPD-u i područjima stručnosti.

Jedna od svrha Škotskog registra miritelja jest osigurati profesionalnu kvalitetu miritelja pomoću certifikata o ispunjenju minimalnih standarda. Miritelji koji su uvršteni u SMR mogu nositi titulu miritelja registriranih u Škotskom registru miritelja i uz svoje ime navoditi logotip SMR-a.

Ured SMN-a upravlja i Škotskom službom za pomoć pri mirenju koja pruža savjete i informacije o mirenju i o tome kako ostvariti pristup mirenju. SMN u okviru usluga službe za pomoć može i dogovoriti mirenje uz vijeće miritelja iz SMR-a ili osobe uputiti odgovarajućoj službi za mirenje.

SMN ujedno podupire i promiče proces mirenja u slučajevima pritužbi na nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) u Škotskoj.Te aktivnosti financira škotska vlada. Dodatne informacije o mirenju i o tome kako se uključiti u postupak možete pronaći na web-mjestu SMN-a

Škotska vlada objavila je i knjižicu – „Resolving Disputes without Going to Court” (Izvansudsko rješavanje sporova) u kojoj su dostupni savjeti o mirenju i drugim alternativnim načinima rješavanja spora. Možete ju preuzeti na web-mjestu Poveznica se otvara u novom prozoruškotske vlade.

Je li pristup bazi podataka o miriteljima besplatan?

Da, pristup informacijama o miriteljima je besplatan.

Miritelja potražite na sljedeći način:

pristupite web-mjestu klikom na poveznicu na Poveznica se otvara u novom prozoruŠkotski registar miritelja ili upišite URL Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator u svoj preglednik, a zatim slijedite upute kako biste pronašli najboljeg miritelja za svoj slučaj.

Obratite se Škotskoj mreži za mirenje putem njihova web-mjesta, poštom na adresu 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, UK ili telefonom na broj +44 (0) 131 556 1221.

Ostale poveznice

Poveznica se otvara u novom prozoruŠkotska mreža za mirenje,Poveznica se otvara u novom prozoru Škotski registar za mirenjePoveznica se otvara u novom prozorupublikacija škotske vlade


Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.
Zbog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije države članice trenutačno ažuriraju dio nacionalnih sadržaja na ovim internetskim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 05/09/2018