Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítőt keres - Skócia

Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári eljárásokat az uniós jog alapján fogják lefolytatni. Az európai igazságügyi portálon 2022 végéig még olvashatók lesznek az Egyesült Királyságra vonatkozó releváns információk, az országgal kötött kölcsönös megállapodás alapján.

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Ez az oldal abban nyújt Önnek segítséget, hogy közvetítőt találjon Skóciában.


Hogyan kereshet közvetítőt Skóciában?

A Skót Közvetítési Hálózat (SMN) kezeli a  A link új ablakot nyit megSkót Közvetítési Nyilvántartást (SMR), amely azoknak a közvetítőknek és közvetítői szolgáltatóknak a független nyilvántartása, amelyek megfelelnek a skóciai közvetítésre vonatkozó gyakorlati mininumkövetelményeknek, amelyeket a gyakorlati követelményekkel foglalkozó független bizottság határoz meg, előírva a képzettségre, a szakmai tapasztalatra és szakmai továbbképzésre vonatkozó minimális követelményeket.

Az SMN honlapjának „A link új ablakot nyit megFind a Mediator” (Találjon közvetítőt!) elnevezésű oldala ingyenes hozzáférést kínál a közvetítés valamennyi válfaját végző szakemberekkel kapcsolatos információkhoz. A közvetítők évente legalább egyszer frissítik az oldalon található adatokat, amelyek felölelik a képzettségükre, szakmai továbbképzésükre, és szakterületeikre vonatkozó információkat is.

A Skót Közvetítési Nyilvántartás egyik célja, hogy biztosítsa a felhasználók számára az általuk kiválasztott közvetítő szakmai hozzáértését, annak tanúsításával, hogy az adott közvetítő eleget tesz a minimumkövetelményeknek A nyilvántartásban szereplő közvetítők használhatják a „Skót Közvetítési Nyilvántartásban szereplő közvetítő” megnevezést, valamint nevük mellett feltüntethetik az SMR logót.

A SMN hivatala kezeli továbbá a Skót Közvetítési Segélyvonalat, amely a közvetítésre, és a közvetítés igénybevételének módjára vonatkozó tanácsadást és tájékoztatást nyújt a felhasználók számára. Az SMN a segélyvonal útján megszervezheti a nyilvántartásban szereplő közvetítő testületek közreműködésével zajló közvetítéseket is, illetve a megfelelő közvetítési szolgáltatásokhoz irányíthatja a felhasználókat.

Az SMN emellett támogatja és elősegíti a skóciai Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal (NHS) kapcsolatos panaszok ügyében zajló közvetítési eljárásokat – ezt a tevékenységet a skót kormány finanszírozza. A közvetítéssel és a közvetítés igénybevételének módjával kapcsolatos további információk találhatók az SMN honlapján.

A skót kormány is közzétett egy tájékoztató füzetet – „Vitarendezés perindítás nélkül címmel – amely a közvetítéssel és az egyéb alternatív vitarendezéssel kapcsolatos tanácsot nyújt az Ön számára. Ez a füzet letölthető a A link új ablakot nyit megskót kormány weboldaláról.

Ingyenes-e a közvetítői adatbázishoz való hozzáférés?

Igen, a közvetítőkkel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés ingyenes.

Ha közvetítőt keres, a következőt teheti:

Keresse fel a A link új ablakot nyit megSkót Közvetítési Nyilvántartás honlapját a linkre kattintva, vagy írja be a A link új ablakot nyit meghttp://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator URL-címet a keresőjébe és kövesse az útmutatásokat, hogy ki tudja választani az Ön számára és körülményeikhez illő legmegfelelőbb közvetítőt

Lépjen kapcsolatba a Skót Közvetítési Hálózattal a honlapján keresztül, vagy levélben a 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, Egyesült Királyság címen, illetve a következő telefonszámon: +44 (0) 131 556 1221.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megSkót Közvetítési Hálózat,A link új ablakot nyit meg Skót Közvetítési NyilvántartásA link új ablakot nyit megA skót kormány által közzétett tájékoztatás


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 05/09/2018