Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Găsiţi un mediator - Scoţia

Această secțiune vă ajută să găsiți un mediator în Scoția.


Cum puteți găsi un mediator în Scoția?

Rețeaua de mediere din Scoția (Scottish Mediation Network - SMN) ține Linkul se deschide într-o fereastră nouăregistrul scoțian de mediere (Scottish Mediation Register - SMR), un registru independent cu mediatori și servicii de mediere care îndeplinesc criteriile profesionale de bază pentru exercitarea acestei profesii în Scoția. Criterii sunt stabilite de un comitet independent și garantează un nivel minim de calificare, de experiență și de formare profesională continuă.

Pe site-ul SMN, accesând pagina Linkul se deschide într-o fereastră nouăFind a Mediator (găsiți un mediator) aveți acces în mod gratuit la datele de contact ale persoanelor care exercită diferitele forme de mediere. Datele sunt actualizate de către mediatori cel puțin o dată pe an și informațiile vizează calificarea, formarea profesională continuă și domeniul de specializare.

Obiectivul Registrului de mediere din Scoția este de a garanta calitatea profesională a serviciilor pe care le pun la dispoziție mediatorii care figurează în registru, certificând faptul că aceștia îndeplinesc standardele minime. Mediatorii care apar în SMR pot folosi titulatura de Mediator înregistrat în Scoția și pot folosi logoul SMR lângă numele propriu.

SMN administrează, de asemenea, o linie telefonică de asistență, care oferă sfaturi și informații pentru cei implicați în mediere și prezintă informații cu privire la modul de acces la mediere. Prin această linie telefonică SMN poate organiza și medieri efectuate de către practicieni înscriși în SMR sau poate orienta persoanele interesate către un anumit serviciu de mediere.

Mai mult decât atât, SMN sprijină și încurajează medierea pentru soluționarea reclamațiilor împotriva Serviciului Național de Sănătate (National Health Service - NHS) din Scotia. Guvernul scoțian finanțează aceste activități. Site-ul SMN oferă mai multe informații despre mediere și despre modalitățile de a avea acces la aceste servicii.

Guvernul Scoției a publicat broșura „Soluționarea litigiilor fără a apela la instanță” – care vă oferă sfaturi privind medierea și alte moduri de soluționare extrajudiciară a litigiilor. Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul web al Linkul se deschide într-o fereastră nouăGuvernului Scoției.

Este gratuit accesul la baza de date a mediatorilor?

Da, accesul la informațiile privind mediatorii este gratuit.

Pentru a căuta un mediator, puteți face următoarele:

Accesați site-ul web apăsând pe linkul către Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul de mediere din Scoția sau tastați adresa URL Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator/ și apoi urmați instrucțiunile pentru a vă găsi cel mai bun mediator adecvat situației dumneavoastră.

Contactați Rețeaua de mediere din Scoția prin intermediul site-ul lor web, în scris, la adresa 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, UK sau telefonic la numărul +44 (0) 131 556 1221.

Linkuri relevante

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRețeaua de mediere din Scoția, Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul de mediere din Scoția, Linkul se deschide într-o fereastră nouăSite-ul web al Guvernului Scoției


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 05/09/2018