Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Poišči mediatorja

Če se odločite za mediacijo, se boste sestali z mediatorjem, tj. neodvisno tretjo osebo, ki vam lahko pomaga pri sporazumnem reševanju težav in sklenitvi dogovora.


Mediatorji so usposobljeni, da pomagajo ljudem pri reševanju sporov. Mediator se bo sestal z obema strankama, opredelil bo vprašanja, o katerih se ne moreta dogovoriti, in jima pomagal skleniti dogovor. Mediatorji so nepristranski in se ne opredelijo za nobeno stranko v postopku. Niso svetovalci, zato posamezniku ne svetujejo glede njegovega položaja, ampak običajno priporočijo, naj poišče pravni nasvet zunaj postopka mediacije.

Mediacija je lahko v pomoč zlasti v čezmejnih družinskih sporih in v primerih starševske ugrabitve otrok. V takih primerih se starši spodbujajo, da prevzamejo odgovornost za odločitve v zvezi z njihovo družino in rešijo spore, ne da bi uporabili pravosodni sistem. Mediacija lahko torej ustvari konstruktivno vzdušje za razprave in zagotovi pošteno medsebojno sodelovanje staršev, pri čemer se upošteva tudi otrokova korist.

Za podrobne informacije o iskanju mediatorja (tj. o načinu dostopa do storitev mediacije, stroških zanje in napotkih za iskanje) kliknite na eno od zastavic na desni strani zaslona.

Za iskanje mediatorja, specializiranega za čezmejno družinsko mediacijo, sledite povezavi: Povezava se odpre v novem oknuhttp://www.crossbordermediator.eu/

Več informacij o mediaciji najdete v ustreznem oddelku.

Več informacij o čezmejni družinski mediaciji boste našli v ustreznem oddelku.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev: 24/01/2019