Затваряне

БЕТА ВЕРСИЯТА НА ПОРТАЛА ВЕЧЕ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!

Посетете БЕТА версията на Европейския портал за електронно правосъдие и дайте мнение за вашето посещение!

 
 

Навигационна пътека

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Dacă cererea mea (din altă țară a UE) urmează să fie soluționată în această țară - Portugalia

Тази страница е машинно преведена и качеството ѝ не може да бъде гарантирано.

Качеството на този превод е оценено като: средно

Мислите ли, че този превод е полезен?


Ce autoritate decide asupra unei cereri de despăgubire în cazurile transfrontaliere?

Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://cpvc.mj.pt/

În Portugalia, este Comisia pentru protecția victimelor infracțiunilor („cPCV”).

Pot să trimit cererea direct autorității de decizie din această țară chiar și în cazurile transfrontaliere (fără a trebui să trec pe la autoritatea responsabilă cu asistența din țara mea de origine)?

Nu. Victima infracțiunii săvârșite prin violență sau a violenței domestice, care are reședința obișnuită într-un alt stat membru al UE, trebuie să depună o cerere/un avans pentru despăgubirile care trebuie plătite de statul portughez autorității competente din statul membru al UE în care își are reședința.

Această autoritate trimite cererea în cauză în cadrul PCV în Portugalia, care o va primi, în urma unei investigații necesare a faptelor și a unei decizii cu privire la cerere.

În ce limbă/limbi acceptă autoritatea competentă/autoritățile competente:

cererile

Cpcv acceptă cereri și documente în limba portugheză sau engleză.

documentele justificative?

În cazul în care PCV consideră că autoritatea competentă a statului membru în care își are reședința obișnuită solicitantul de despăgubire promovează audierea solicitantului sau a oricărei alte persoane (de exemplu, un martor sau un expert), acesta nu poate refuza astfel de proces-verbal, cu condiția ca acesta să fie redactat într-o limbă corespunzătoare uneia dintre limbile instituțiilor comunitare.

În cazul în care autoritatea competentă traduce cererea/documentele justificative din altă țară din UE, cine plătește pentru traducere?

Cpcv în sine. Serviciile solicitate și furnizate de PVC în cazul infracțiunilor săvârșite prin violență sau al violenței domestice nu dau naștere niciunei cereri de rambursare a cheltuielilor sau a cheltuielilor.

Există taxe administrative sau de altă natură care trebuie plătite în această țară pentru prelucrarea cererii mele (primite din altă țară UE)? Dacă da, cum pot să le plătesc?

Nu.

Dacă trebuie să fiu prezent pe parcursul procedurii și/sau atunci când cererea mea este soluționată, mi se rambursează cheltuielile de deplasare? Cum pot să solicit restituirea acestora? Pe cine pot contacta?

PVC-ul primește toate documentele de care are nevoie pentru ancheta și decizia privind procedura de compensare care trebuie plătită de statul portughez pentru infracțiunea comisă în această țară, împotriva unei victime care își are reședința obișnuită într-un alt stat membru. Acesta se poate aplica, de asemenea, autorității din statul membru de reședință al victimei care urmează să fie audiată. Nu va fi necesar ca solicitantul să meargă în Portugalia pentru a fi audiat de Comisie.

În cazul în care instanța portugheză consideră că este indispensabil să audieze persoana în cauză, fără alte mijloace, cheltuielile de deplasare și alte cheltuieli conexe sunt suportate de statul portughez.

Securitatea socială este autoritatea națională pentru primirea și transmiterea asistenței judiciare.

Se pune la dispoziție un interpret, dacă trebuie să fiu prezent personal?

Desigur.

Certificatele medicale eliberate de medicii din țara mea de reședință vor fi acceptate sau recunoscute sau este nevoie ca starea mea de sănătate/prejudiciul să fie examinate de proprii dumneavoastră experți medicali?

Toate documentele trimise de autoritatea competentă a statului membru în care solicitantul își are reședința obișnuită sunt acceptate fără formalități speciale și sunt scutite de obligația de legalizare sau de o formalitate echivalentă.

MI se vor rambursa cheltuielile de deplasare dacă trebuie să mă supun unui examen medical în această țară?

Documentele medicale pe care solicitantul le-a furnizat autorității din statul membru în care acesta este rezident în mod obișnuit și care sunt necesare pentru soluționarea litigiului sau a altor persoane care trebuie solicitate vor fi trimise la PCV fără o examinare medicală suplimentară în Portugalia.

Cât durează aproximativ pentru a obține o decizie cu privire la despăgubire din partea autorității/organismului?

În termen de 10 de zile, atât autoritatea competentă a statului membru de reședință obișnuit al solicitantului, cât și propriul membru al solicitantului, vor primi informații cu privire la primirea cererii de către CEPCV, indicând data probabilă a deciziei privind cererea.

În ce limbă voi primi decizia referitoare la cererea mea?

Decizia privind cererea poate fi transmisă solicitantului și autorității statului membru în care își are reședința obișnuită solicitantul în limba engleză sau în limba portugheză. De asemenea, PCV poate decide să utilizeze limba oficială a statului membru al UE în care solicitantul își are reședința obișnuită sau în altă limbă a statului membru respectiv, cu condiția să corespundă uneia dintre limbile instituțiilor comunitare.

Dacă nu sunt mulțumit de decizie, cum o pot contesta?

Desigur. În cazul în care solicitantul consideră că a fost afectat în mod negativ de decizia cPCV, solicitantul are la dispoziție 15 zile pentru a solicita Comisiei. Prin cererea introductivă, reclamantul trebuie să expună motivele pe care se întemeiază și trebuie să fie în măsură să prezinte elementele de probă pe care le consideră adecvate. Cpcv are la dispoziție 30 de zile pentru a evalua și a decide cu privire la plângere și poate confirma, revoca, revoca, modifica sau înlocui actul solicitat.

În cazul în care nu sunteți de acord cu decizia referitoare la plângere, veți putea contesta această decizie în fața instanțelor administrative.

Pot obține asistență juridică (asistență din partea unui avocat) în temeiul normelor celeilalte țări?

Cpcv nu are nicio intervenție în această chestiune.

Există organizații de sprijinire a victimelor în această țară care mă pot ajuta să depun o cerere de despăgubire într-un caz transfrontalier?

Comitetul de protecție pentru victimele infracțiunilor (PVC):

  • Față în față — Av. Pereira de Melo, nr. 7, 7-1050, -115 Lisabona, de luni până vineri, între orele 9: 30 și 12: 30 și între orele 14: 00 și 16: 30;
  • Prin poștă, trimițând formularul pe prima pagină a site-ului Comisiei;
  • Prin e-mail: Linkul se deschide într-o fereastră nouăCorreio.cpcv@sg.mj.pt;
  • Online, prin completarea formularului pentru victimele infracțiunilor săvârșite prin violență sau ale violenței domestice (Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://cpvc.mj.pt/);
  • Prin telefon: (+ 351) 213 222 490, costul fix al rețelei, 9h30-12h30 și 14h-16h30;

ÎN CAZUL ÎNTREPRINDERII APAV:

  • Linia de sprijin a victimelor: (+ 351) 116 006 (zilele lucrătoare: 9h-21h);
  • Online, pe site-ul internet APAV: Linkul se deschide într-o fereastră nouăHTTP:// www.apav.pt/ (disponibil în PT, EN, rusă, chineză); Sau Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://infovitimas.pt/pt/app/;
  • Servicii de interpreți de video Geual/SERV IIN (+ 351 12 472), zile lucrătoare, 10h-18h.

Comisia pentru cetățenie și egalitate de gen (GIG):

  • Serviciul de informare pentru victimele violenței domestice (furnizarea de informații cu privire la drepturile victimelor și la resursele existente pe teritoriul național în care pot fi obținute informații psihologice, sociale și juridice) — Telefon: (+ 351) 800 202 148 (serviciu gratuit, anonim, confidențial și disponibil 24h).

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 27/08/2019