Zavřít

BETA VERZE PORTÁLU JE JIŽ K DISPOZICI!

Vyzkoušejte si BETA verzi evropského portálu e-Justice a dejte nám vědět, jak se Vám s ní pracuje!

 
 

Cesta

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ако искът ми (от друга държава) следва да се разглежда в настоящата държава - Шотландия

Tento text byl přeložen strojově. Za kvalitu překladu neručíme.

Kvalita tohoto překladu byla ohodnocena známkou: průměrná

Jak byste ohodnotili kvalitu tohoto překladu?


Кой орган взема решение относно иск за обезщетение при трансгранични случаи?

(Criminal Injuries Compensation Authority) (CICA)

Alexander Bain HouseAtlantic Quay15 Йорк StreetG2 8JQGlasgowТелефон: 00 44 203 684 2517

Уебсайт: Връзката отваря нов прозорецhttps://www.gov.uk/government/organisations/criminal-injuries-compensation-authority

Мога ли да изпратя иска си директно до решаващия орган в тази държава, дори при трансгранични случаи (без да трябва да се обръщам към органа за помощ в моята държава)?

Ще приемем заявление директно от вас без да трябва да се обръщам към органа за помощ във вашата страна.

На какви езици органите за обезщетение приемат:

  • иска?
  • придружаващите документи?

Нашият приоритет е да се получат тези документи на английски език.

Ако органът за обезщетение преведе иска/съпътстващите документи от друга държава членка на ЕС, кой заплаща за това?

За да плащаме за тези преводи.

Има ли административни или други такси, които трябва да бъдат платени в тази държава за обработка на иска ми (получен от в друга държава от ЕС)? Ако отговорът е положителен, как мога да ги платя?

Ние не начисляват такси за нашите услуги.

Ако е необходимо да присъствам по време на процедурата и/или когато се взема решение по иска ми, може ли да ми се възстановят разходите за път? Как мога да си ги потърся? С кого трябва да се свържа?

Се обработват заявленията и да поддържат кореспонденция с кандидатите в писмена форма. Не е необходимо да се представят.

Предвиден ли е устен преводач при условие, че трябва да присъствам лично?

Не е приложимо.

Като се има предвид ще медицински свидетелства, изготвени от лекари в моята държава по пребиваване, да се приема или признава — или здравословното ми състояние/увреждане трябва да бъдат прегледани от ваши медицински експерти?

Ние ще приема докладите от квалифицирани медицински специалисти в други страни.

Ще ми бъдат ли възстановени пътните разходите, ако трябва да се подложа на медицински преглед в тази държава?

Не се заплащат пътни разноски.

Колко време приблизително отнема да се получи решение по иск за обезщетение от органа или институцията?

Продължителност от време, необходимо за оценка на вземанията, ще се различават в зависимост от това колко сложна е тя. Например указания, свързани с пропуснатите ползи, ще отнеме повече от тези само с участието на плащане по тарифата на наранявания. На CICA няма да завършат иск до потвърждавате, че сте recoved, доколкото е възможно, от уврежданията. Стремим се да разрешат по-простите случаи в срок от 12 месеца от получаването им.

На какъв език мога да получа решението по иска си?

Ние ще съответстват с Вас на английски език.

Ако не съм доволен от решението, как мога да го обжалвам?

Ако не сте съгласни с първоначалното решение и искат от нас да го преразгледа, трябва да изпратите вашата wirrten молба за преразглеждане в срок от 56 дни от датата на първоначалното решение. Ще трябва да прилагат никакви допълнителни доказателства, че желаете да разгледа в подкрепа на иска.

Когато получим вашето искане заедно с всички Ваши подкрепяща информация, служител за уреждане на претенции, различни от този, който извършва първоначалното решение, ще го разглежда. Преразглеждане на решение може да бъде по-благоприятно или по-неблагоприятно в сравнение с първоначалното решение, или първоначалното решение може да бъде непроменена.

Ако не сте съгласна с взетото решение, можете да обжалвате пред First-tier Tribunal (Criminal Injuries Compensation) в съответствие с Процедурния правилник Съдът на публичната служба. Тези правила можете да намерите на уебсайта на First-tier Tribunal (Първоинстанционен административен съд).Връзката отваря нов прозорецhttps://www.gov.uk/criminal-injuries-compensation-tribunal

Мога ли да получа правна помощ (помощ от адвокат) по правото на другата държава?

Не е необходимо срещу заплащане, като например адвокат или представител на втвърден compant претенции трябва да подаде молба за обезщетение. Ако изберете платени представителство не можем да поеме разходите за това, а вие ще трябва да заплатите тези разходи сами.

Има ли организации за подкрепа на жертвите в тази държава, които могат да ми помогнат в процеса на искане на обезщетение в трансграничен контекст?

Можете да се свържете със службата за помощ на жертвите информация с вашето заявление.Връзката отваря нов прозорецhttps://www.victimsinformationservice.org.uk/


Това е машинен превод на съдържанието. Собственикът на настоящата страница не носи никаква отговорност за качеството на този машинно преведен текст.

Последна актуализация: 14/09/2018