Zavřít

BETA VERZE PORTÁLU JE JIŽ K DISPOZICI!

Vyzkoušejte si BETA verzi evropského portálu e-Justice a dejte nám vědět, jak se Vám s ní pracuje!

 
 

Cesta

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Dacă cererea mea (din altă țară a UE) urmează să fie soluționată în această țară - Scoţia

Tento text byl přeložen strojově. Za kvalitu překladu neručíme.

Kvalita tohoto překladu byla ohodnocena známkou: průměrná

Jak byste ohodnotili kvalitu tohoto překladu?


Care este autoritatea competentă în materie de cereri de despăgubiri în cazurile transfrontaliere?

Criminal Injuries Compensation (CICA)

Alexander Bain HouseAtlantic StreetG2 8JQGlasgow Quay15 YorkTelefon: 00 44 203 684 2517

Site web: Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://www.gov.uk/government/organisations/criminal-injuries-compensation-authority

Pot să trimit cererea direct autorității de decizie în această țară chiar și în cazuri transfrontaliere (fără să fiu nevoit să apelez la autoritatea responsabilă cu asistența din țara mea de origine)?

Vom accepta o cerere direct de la dumneavoastră fără să fiu nevoit să apelez la autoritatea responsabilă cu asistența din țara dumneavoastră de origine.

În ce limbă/limbi acceptă autoritatea competentă/autoritățile competente:

  • cererea?
  • documentele justificative?

Preferința noastră este de a primi aceste documente în limba engleză.

În cazul în care autoritatea competentă traduce cererea/documentele justificative din altă țară din UE, cine plătește pentru traducere?

Vom plăti pentru aceste traduceri.

Există taxe administrative sau de alt tip care trebuie plătite în țara respectivă pentru soluționarea cererii mele (primită din altă țară din UE)? În caz afirmativ, cum pot plăti aceste taxe?

Nu percepem taxă pentru serviciile noastre.

Dacă trebuie să fiu prezent pe parcursul procedurii și/sau atunci când cererea este soluționată, mi se rambursează cheltuielile de deplasare? Cum pot solicita rambursarea acestor cheltuieli? Pe cine trebuie să contactez?

Vom prelucra cererile și corespund cu solicitanții în scris. Nu este nevoie să fie prezenți.

Se pune la dispoziție un interpret, dacă trebuie să fiu prezent personal?

Nu se aplică.

Va certificatele medicale eliberate de medicii din țara mea de reședință să fie acceptată sau recunoscută sau este nevoie de sănătate/prejudiciul trebuie să fie examinate de experți medicali din țara dumneavoastră?

Vom accepta rapoarte din partea practicienilor, calificări medicale din alte țări.

MI se vor rambursa cheltuielile de deplasare dacă trebuie să mă supun unui examen medical în această țară?

Nu vom achita cheltuielile de călătorie.

Cât timp durează — aproximativ — soluționarea a unei cereri de despăgubiri de către autoritatea/organismul competent?

Intervalul de timp necesar pentru evaluarea unei cereri va varia în funcție de cât de complicată este. De exemplu, mențiunile care implică pierderea de venituri va dura mai mult decât cele care implică doar o plată în temeiul componentei tarifare de vătămări. În CICA nu va finaliza o creanță până în momentul în care confirmați că ați recoved, pe cât posibil, de la vătămări. Obiectivul nostru este de a soluționa cazurile clare în termen de 12 luni de la primire.

În ce limbă voi primi decizia cu privire la cererea mea?

Vom corespund cu dumneavoastră în limba engleză.

În cazul în care nu sunt mulțumit de decizie, cum o pot contesta?

În cazul în care nu sunteți de acord cu decizia inițială, doresc să ne facă revizuirea acesteia, trebuie să ne trimiteți o cerere de revizuire wirrten dumneavoastră în termen de 56 de zile de la data deciziei inițiale. Va trebui să anexați o dovadă suplimentară că doriți să ne ia în considerare în sprijinul acestei afirmații.

În cazul în care primim cererea dumneavoastră de reexaminare împreună cu toate informațiile justificative, un polițist, alții decât cei care au pus această decizie inițială, va analiza acestuia. Decizia de reexaminare poate fi mai mult sau mai puțin favorabilă decât decizia inițială sau decizia inițială poate fi neschimbate.

Dacă nu sunteți de acord cu o decizie de revizuire, puteți face apel la First -tier Tribunal (Criminal Injuries Compensation), Tribunalul, în conformitate cu Regulamentul de procedură. Puteți găsi aceste norme pe site-ul internet al Tribunalului de Primă Instanță.Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://www.gov.uk/criminal-injuries-compensation-tribunal

Pot obține asistență juridică (asistență din partea unui avocat) celeilalte țări?

Nu aveți nevoie de un avocat sau reprezentant, cum ar fi gestionarea creanțelor compant să solicite despăgubiri. În cazul în care alegeți plătite de reprezentare nu putem răspunde de costurile asociate, și va trebui să plătească aceste costuri.

Există în această țară organizații de sprijinire a victimelor care mă pot ajuta să cer despăgubiri în cazuri transfrontaliere?

Vă rugăm să contactați serviciul Informații pentru victimele contribuie la cererea dumneavoastră.Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://www.victimsinformationservice.org.uk/


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 14/09/2018