Zavřít

BETA VERZE PORTÁLU JE JIŽ K DISPOZICI!

Vyzkoušejte si BETA verzi evropského portálu e-Justice a dejte nám vědět, jak se Vám s ní pracuje!

 
 

Cesta

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Če bo moj zahtevek (iz druge države) obravnavan v tej državi - Škotska

Tento text byl přeložen strojově. Za kvalitu překladu neručíme.

Kvalita tohoto překladu byla ohodnocena známkou: špatná

Jak byste ohodnotili kvalitu tohoto překladu?


Kateri organ odloča o zahtevi za odškodnino v čezmejnih primerih?

Kaznivih dejanj (Criminal Injuries Compensation organa (CICA)

Alexander Bain HouseAtlantic Quay15 York StreetG2 8JQGlasgowTelefon: 00 44 203 684 2517

Spletni naslov: Povezava se odpre v novem oknuhttps://www.gov.uk/government/organisations/criminal-injuries-compensation-authority

Ali jo lahko pošljem neposredno organu za odločanje v tej državi, tudi v čezmejnih primerih (in ne prek pomožnega organa v domači državi)?

Sprejeli bomo od vas neposredno in ne prek pomožnega organa v domači državi.

V katerih jezikih odškodninski organi sprejmejo:

  • zahtevek?
  • dokazila?

Zavzemamo se za sprejem teh dokumentov v angleškem jeziku.

Če odškodninski organ prevede zahtevo/dokazila iz druge države EU, kdo to plača?

Plačali bomo stroške teh prevodov.

Ali obstajajo upravne ali druge pristojbine, ki ga je treba plačati v tej državi za obravnavo zahteve (prejete iz druge države EU)? Če da, kako jih lahko plačam?

Še ne zahtevamo plačila za storitve.

Če moram biti navzoč v postopku in/ali pri odločanju o zahtevi odločeno, ali mi lahko povrnejo stroški za potovanje? Kako lahko uveljavljam povračilo potnih stroškov? Na koga se moram obrniti?

Imamo tudi zahtevke in z vlagatelji v pisni obliki. Ni vam treba predstaviti.

Ali je zagotovljen tolmač, če moram biti osebno navzoč?

Se ne uporablja.

Ali bodo zdravniška spričevala, ki so jih izdali zdravniki v moji državi prebivališča, sprejeta oziroma priznana ali bodo morali moje zdravstveno stanje/poškodbo pregledati zdravstveni strokovnjaki v tej državi?

Sprejeli bomo poročila medicinsko usposobljeni strokovnjaki v drugih državah.

Ali mi bodo povrnjeni potni stroški, če bom moral opraviti zdravniški pregled v tej državi?

Ne gre za plačilo stroškov potovanje.

Kako dolgo približno traja, da prejmem odločbo o odškodnini iz organ/telo?

Čas, potreben za oceno zahtevka bo razlikoval glede na to, kako zapletena je. Na primer, za trditve, ki vključujejo izgubo dobička, bo več kot le tiste, ki vključujejo plačila na podlagi tarifnih poškodb. CICA, dokler ne bo dokončala zahtevka potrjujete, da ste recoved, kolikor je mogoče, zdravljenje poškodb. Naš cilj je reševanje enostavnih zadevah, v 12 mesecih po prejemu.

V katerem jeziku bom prejel odločbo o zahtevi?

Ustrezajo bomo z vami v angleščini.

Če nisem zadovoljen z odločitvijo, kako je mogoče izpodbijati?

Če se ne strinjate z odločitvijo o prvotni odločbi in želite, da ga pregledajo, nam morate poslati vašim wirrten zahtevek za revizijo v roku 56 dni od datuma prvotne odločbe. Boste morali predložiti dodatne dokaze, da nam želite v podporo vašega zahtevka.

Ko bomo vaš zahtevek za pregled skupaj z vsemi dokazili, pooblaščenca za obravnavo odškodninskih zahtevkov, razen tisti, ki opravi prvotni sklep, ki ga bodo obravnavali. Odločbo o pregledu lahko bolj ali manj ugodna od prvotne odločbe ali če je bila prvotna odločba se lahko spremeni.

Če se ne strinjate z odločbo o pregledu, se lahko pritožite pri First -tier Tribunal (Criminal Injuries Compensation) v skladu z določbami poslovnika Sodišča za uslužbence. Ta pravila lahko najdete na spletni strani First-tier Tribunal.Povezava se odpre v novem oknuhttps://www.gov.uk/criminal-injuries-compensation-tribunal

Ali lahko dobim pravno pomoč (pomoč odvetnika) na podlagi predpisov druge države?

Ni vam treba plačati odvetnika ali zastopnika, kot so compant upravljanja zahtevkov za odškodnino. Če se odločite za plačano zastopanje ne moremo nositi stroške tega, boste morali plačati te stroške sami.

Ali obstajajo organizacije za podporo žrtvam v tej državi, ki mi lahko pomagajo pri uveljavljanju odškodnine v čezmejnem primeru?

Se obrnite na informacijsko službo za pomoč žrtvam z vašo prijavo.Povezava se odpre v novem oknuhttps://www.victimsinformationservice.org.uk/


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 14/09/2018