Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Če bo moj zahtevek obravnavan v tej državi

Odškodninske sheme v državah EU


Člen 12 Povezava se odpre v novem oknudirektive o odškodnini določa, da mora vsaka država EU vzpostaviti nacionalno shemo odškodnin za žrtve nasilnih naklepnih kaznivih dejanj. V skladu s tem zakonodajnim aktom imajo vse žrtve nasilnih naklepnih kaznivih dejanj dostop do nacionalne odškodninske sheme v državi, na ozemlju katere je bilo kaznivo dejanje storjeno.

Tukaj so na voljo informacije o odškodninskih shemah v državah EU.

Nekatere države omogočajo svojim državljanom dostop do odškodnine, tudi če je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini. Ta vidik trenutno v pravilih EU ni zajet.

V skladu z direktivo o odškodnini lahko zahtevate odškodnino v državi EU, v kateri je bilo kaznivo dejanje storjeno, če prebivate bodisi v tej državi (nacionalni primer) bodisi v drugi državi EU (čezmejni primer).

Zato vam priporočamo, da preberete informacije o državi, v kateri je bilo kaznivo dejanje storjeno.

Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 08/10/2020