Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Ausztria


Melyik hatóság tud számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A szociális kérdésekkel és a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szövetségi hivatal, szociális ügyekért felelős minisztérium (Bundesamt für Soziales und Behindertenwesen – Sozialministeriumservice) – Vienna Branch (bécsi részleg)
Babenbergerstraße 5
A-1010 Bécs

Tel.: 0043 158831
Fax: 0043(0)1599882266

e-mail: A link új ablakot nyit megpost.wien@sozialministeriumservice.at

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A segítséget nyújtó hatóság feladatait a 2004/80/EK tanácsi irányelv határozza meg. E feladatokat a bűncselekmények sértettjeiről szóló törvény (Verbrechensopfergsetz) 9a. szakasza szintén tartalmazza.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

A 2004/80/EK tanácsi irányelv 11. cikkével összhangban nem a sértett viseli a fordítás költségeit.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

A sértettet nem terhelik ilyen költségek.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 21/02/2019