Uždaryti

JAU VEIKIA PORTALO BETA VERSIJA!

Apsilankykite beta versijos Europos e. teisingumo portale ir išsakykite, ką apie jį manote!

 
 

Naršymo kelias

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Görögország

Šis puslapis išverstas mašininio vertimo priemone ir jo kokybė negali būti užtikrinta.

Šio vertimo kokybė: nepatikima

Ar šis vertimas Jums naudingas?


Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A görög támogató hatóság (Ellinikí Archí Syndromís)

Rue Mesogeion 96
11527, Athén

Telefon: Fax:
0030 213 130 7497

E-mail:  assistingauthority@justice.gov.gr https ://A link új ablakot nyit megmailto:assistingauthority@justice.gov.gr
A link új ablakot nyit meghttps://www.ministryofjustice.gr/English/?page_id=762

Milyen szerepe van a támogató hatóságnak?

Kitöltheti és tájékoztathatja Önt az eljárási kérdésekről és a másik állam jogáról. Emellett közvetíthet az Ön igényének tisztázása érdekében.

A Bizottság megkapja jelentkezését, amelyet az értékelés elvégzése nélkül elküld az azzal egyenértékű támogató hatóságnak, és tájékoztatja Önt az ügy előrehaladásáról.

A hatóság segítséget nyújt az érintett tagállam kártérítést nyújtó hatóságának a kérelmező vagy más személyek, például a tanúk vagy szakértők meghallgatása során.

Az érintett tagállam kártérítést nyújtó hatóságának kérésére: Ez a helyzet áll fenn akkor, ha a görög jognak megfelelően közvetlenül a meghallgatásról telefonon vagy videokonferencia útján, a szükséges logisztikai infrastruktúra biztosításával és biztosításával történik, vagy b) maga a meghallgatás a görög jognak megfelelően, majd ezt követően továbbítja a vonatkozó jelentést az érintett tagállam kárenyhítési hatóságának. Ez utóbbi esetben a meghallgatásról szóló, görög nyelven készült jelentést lefordítják a másik tagállam hivatalos nyelvére vagy hivatalos nyelveinek egyikére, vagy bármely más olyan uniós nyelvre, amelyet az adott tagállam elfogadhatóként jelölt meg.

Az ennek során a görög segítségnyújtó hatóságnál felmerült költséget a görög állam viseli.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Az igénylőlapot és az előírt igazoló dokumentumokat a görög támogató hatóság felelősségére és költségére le kell fordítani annak a tagállamnak a hivatalos nyelvére vagy hivatalos nyelveinek valamelyikére, amelyben a kártérítést nyújtó szerv található, vagy bármely más olyan uniós nyelvre, amelyet az adott tagállam elfogadhatóként jelölt meg.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem, kivéve, ha az igényt kézhez vevő ország kivet bármilyen díjat.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 19/03/2020