Uždaryti

JAU VEIKIA PORTALO BETA VERSIJA!

Apsilankykite beta versijos Europos e. teisingumo portale ir išsakykite, ką apie jį manote!

 
 

Naršymo kelias

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Dacă cererea mea urmează să fie trimisă din această țară în altă țară din UE - Grecia

Šis puslapis išverstas mašininio vertimo priemone ir jo kokybė negali būti užtikrinta.

Šio vertimo kokybė: vidutinė

Ar šis vertimas Jums naudingas?


Ce autoritate mă va ajuta să trimit cererea în altă țară din UE?

Autoritatea elenă responsabilă în materie de asistență (Ellinikí Archí Syndromís)

Avenue Mesogeion 96
11527, Atena

Telefon: 0030 213 130 7056 Fax:
0030 213 130 7497

E-mail: Linkul se deschide într-o fereastră nouăAssistingauthority@justice.gov.gr
Linkul se deschide într-o fereastră nouă https://www.ministryofjustice.gr/English/?page_id=762

Care este rolul autorității de asistență?

Puteți trimite un formular de candidatură pentru a completa și a vă oferi informații cu privire la aspectele procedurale și la legislația celuilalt stat. Aceasta poate, de asemenea, servi drept intermediar pentru orice clarificări legate de cererea dumneavoastră.

Aceasta va primi cererea dumneavoastră, care va fi trimisă autorității care acordă asistență echivalentă fără a efectua evaluarea acesteia și vă va informa cu privire la evoluția cazului.

Aceasta va oferi asistență autorității pentru acordarea de despăgubiri din statul membru în cauză în ceea ce privește audierea solicitantului și a altor părți, cum ar fi martori sau experți.

La cererea autorității pentru acordarea de despăgubiri din statul membru în cauză: (a) în cazul în care se efectuează direct de la audiere prin telefon sau prin utilizarea videoconferințelor, în conformitate cu legislația elenă, prin furnizarea și asigurarea infrastructurii logistice necesare sau (b) a audierii propriu-zise, în conformitate cu legislația elenă, și transmite apoi raportul relevant Autorității pentru acordarea de despăgubiri din statul membru în cauză. În acest din urmă caz, raportul audierii, care este redactat în limba elenă, va fi tradus în limba oficială sau în una dintre limbile oficiale ale celuilalt stat membru sau în orice altă limbă din UE pe care statul membru respectiv a precizat că o poate accepta.

Costurile survenite în acest caz pentru Autoritatea elenă responsabilă în materie de asistență sunt suportate de statul elen.

Va asigura această autoritate traducerea documentelor justificative, în cazul în care cererea inițiată necesită acest lucru? Dacă da, cine suportă costurile?

Autoritatea elenă responsabilă în materie de asistență este cea care are obligația de a se asigura că formularul de cerere și toate documentele justificative solicitate sunt traduse în limba oficială sau în una dintre limbile oficiale ale statului membru în care se află organismul pentru acordarea de despăgubiri căruia i se trimite documentația sau în orice altă limbă pe care statul membru respectiv a precizat că o acceptă. autoritatea elenă suportă cheltuielile aferente traducerii acestor documente.

Există taxe administrative sau de altă natură care trebuie plătite atunci când cererea este trimisă în străinătate?

Nu, cu excepția cazului în care țara care primește cererea impune anumite taxe.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 19/03/2020