Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Franciaország


Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A segítséget nyújtó hatóság, amely segít Önnek igénye másik európai uniós tagállamba való továbbításában, az Igazságügyi Minisztérium A link új ablakot nyit megÁldozatvédelmi és Civil Szervezetpolitikai Hivatala (Bureau de l’aide aux victimes et de la politique associative — BAVPA)

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A segítséget nyújtó hatóság információt szolgáltathat az igénylő részére a kártérítési igény lehetőségeiről és a szükséges formanyomtatványokról. Ezt követően továbbítja az igényt és az alátámasztó dokumentumokat azon tagállam segítséget nyújtó hatósága fel, ahol a bűncselekmény történt, illetve közvetlenül a határozathozatalra illetékes hatósághoz.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

A segítséget nyújtó hatóság nem fordítja le a dokumentumokat. Szükség esetén Önnek kell lefordíttatnia őket.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 05/11/2019