Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Lettország

Visszaállít Mentés PDF formátumban

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

Jogi Segítségnyújtási Hivatal (Juridiskās palīdzības administrācija)
Pils laukums 4
Riga

Telefon: +371 67514208
Ingyenesen hívható telefonszám: +371 80001801
Fax : +371 67514209

E-mail: A link új ablakot nyit megjpa@jpa.gov.lv
Honlap: A link új ablakot nyit meghttps://www.jpa.gov.lv/par-mums-eng

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

Az áldozat az állami kárenyhítés iránti kérelmet az érintett uniós tagállam illetékes hatóságához nyújthatja be a A link új ablakot nyit megJogi Segítségnyújtási Hivatal segítségével.

A Jogi Segítségnyújtási Hivatal tájékoztatja az áldozatot a másik uniós tagállam illetékes hatósága által megállapított kifizetésre vonatkozó rendelkezésekről, állami kárenyhítési eljárásról és további követelményekről. A Hivatal biztosítja azt is, hogy a büntetőeljárásban részt vevő személyek meghallgatásra kerüljenek, ha azt az uniós tagállamnak az állami kárenyhítés iránti kérelmet elbíráló illetékes hatósága kéri.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Az állami kárenyhítés iránti kérelmet olyan nyelven kell benyújtania, amelyről az érintett uniós tagállam azt jelezte, hogy elfogadja.

A Jogi Segítségnyújtási Hivatal biztosítja azon szükséges dokumentumok fordítását, amelyeket megküld a másik uniós tagállam illetékes hatóságához, és a fordítási költségeket az állam viseli.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Ha az állami kárenyhítés iránti kérelmet a másik uniós tagállam illetékes hatóságához a Jogi Segítségnyújtási Hivatalon keresztül küldik meg, az áldozatnak nem kell megtérítenie a kérelem küldésével kapcsolatos költségeket.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 20/03/2019