Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Szlovénia


Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A Szlovén Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma
Župančičeva 3
Ljubljana

Telefon: +386 1 369 53 38
Fax: +386 1 369 53 06

E-mail: A link új ablakot nyit meggp.mp@gov.si
Honlap: A link új ablakot nyit meghttp://www.mp.gov.si

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

Az Igazságügyi Minisztérium (mint segítséget nyújtó hatóság) felel a bizottság (amely a kártérítésről határoz), a rendőrség és a más országok illetékes hatóságai közötti együttműködésért és információcseréért, és segít megtalálni a megfelelő megoldást a határokon átnyúló ügyekben (amikor külföldi állampolgár válik áldozattá a Szlovén Köztársaságban vagy szlovén állampolgár válik áldozattá külföldön).

Az Igazságügyi Minisztérium alapvető információkkal szolgál a kérelmezőknek arról, hogy milyen lehetőségeik vannak kártérítés igénylésére, illetve milyen feltételek mellett igényelhetnek kártérítést valamely más uniós tagállamban, és e célból a többi tagállam hatóságaitól információkat kér be. Az Igazságügyi Minisztérium hatásköre a határokon átnyúló ügyekben érkezett kérelmek fogadására és továbbítására is kiterjed.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Igen, a fordítás költségeit a Szlovén Köztársaság viseli.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem. A bűncselekmények áldozatai részére nyújtott kártérítésről szóló törvény (Zakon o odškodnini žrtvam kaznivih dejanj – ZOZKD) értelmében a kártérítési eljárás során nem számítanak fel díjat a kérelmek, keresetek és határozatok után.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 12/03/2019