Informatie over nationale voorzieningen

Steeds meer rechtbanken in de lidstaten beschikken over videoconferencingapparatuur in de rechtszaal en/of in speciale ruimtes voor het horen van getuigen of deskundigen.


Om te zorgen dat rechters, openbare aanklagers en justitieel personeel gemakkelijker de praktische informatie kunnen vinden die zij nodig hebben voor een videoconferencingverhoor in een grensoverschrijdende procedure, hebben de ministeries van Justitie van de lidstaten informatie verstrekt over locatie en type van de bij de rechtbanken beschikbare videoconferencingapparatuur. Klik op een van de vlaggen voor landspecifieke informatie. De apparatuur in ministeries en gevangenissen is buiten beschouwing gelaten.


Deze pagina wordt beheerd door de Europese Commissie. De informatie op deze pagina geeft niet noodzakelijk het officiƫle standpunt van de Europese Commissie weer. De Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor informatie of gegevens waarnaar in dit document wordt verwezen. Gelieve de juridische mededeling te raadplegen voor de auteursrechtelijke regeling voor Europese pagina's.

Laatste update: 18/01/2019

Informatie over nationale voorzieningen - BelgiƫDe verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.

Laatste update: 17/09/2015

Informatie over nationale voorzieningen - Nederland

De meeste rechtbanken in Nederland beschikken over apparatuur voor het horen van getuigen of deskundigen op afstand in de rechtszaal per videoconferentie. In Nederland ook wel 'telehoren' genoemd.


In het onderstaande document staat informatie over de type videoconferencingapparatuur die beschikbaar is bij de desbetreffende rechtbank.

vc_equipment_ver_1_nl_enPDF(98 Kb)en


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.

Laatste update: 20/10/2015