Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registri nesolventnosti - Njemačka

Ova stranica sadržava kratak pregled njemačkog registra nesolventnosti.


Registri nesolventnosti

Njemački registar nesolventnosti

Poveznica se otvara u novom prozoruNjemački registar nesolventnosti omogućuje pristup izjavama o nesolventnosti (Insolvenzbekanntmachungen) koje su izdali svi njemački sudovi nadležni za nesolventnost u skladu s člankom 9. Zakona o nesolventnosti (Insolvenzordnung). Te su informacije pravno obvezujuće i javno dostupne.

Registar je u vlasništvu i pod upravom Povjerenstva za informacijske tehnologije u pravosudnom sustavu savezne vlade/saveznih pokrajina, koje zastupa Ministarstvo pravosuđa savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Je li pristup njemačkom registru nesolventnosti besplatan?

Da.

Kako pretraživati njemački registar nesolventnosti?

Registar nesolventnosti dostupan je samo na internetskim stranicama Poveznica se otvara u novom prozorunjemačkog registra nesolventnosti. Ako je potrebno, na internetskim stranicama navedene su upute za pretraživanje. Informacije su dostupne samo na njemačkom jeziku. Napominjemo da je neograničeno pretraživanje podataka svih njemačkih sudova nadležnih za nesolventnost moguće samo tijekom prva dva tjedna od prvog dana njihove objave. Nakon toga pretraga mora uključivati sjedište suda nadležnog za nesolventnost i barem jedan od sljedećih podataka: ime osobe ili poduzeća registrirano sjedište (Sitz) ili boravište (Wohnsitz) dužnika broj predmeta ili sud upisa, vrstu registra i broj upisa.

Povijest registra nesolventnosti u Njemačkoj

Na internetskim stranicama registra nesolventnosti informacije o nesolventnosti dostupne su od 1. travnja 2002. Na tim stranicama mogu se pronaći detaljne informacije o obuhvaćenim razdobljima i postupcima za koje su podaci dostupni.

Informacije se odnose na predmete u kojima postupak u slučaju nesolventnosti nije završen. Podaci se brišu najkasnije šest mjeseci nakon završetka postupka.

Druge poveznice

Poveznica se otvara u novom prozoruNjemački registar nesolventnosti


Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.
Zbog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije države članice trenutačno ažuriraju dio nacionalnih sadržaja na ovim internetskim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 06/07/2020