Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Belgium

Ez a szakasz a fizetésképtelenségi ügyekre vonatkozó belgiumi nyilvántartásokról nyújt tájékoztatást.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mi a helyzet Belgiumban a fizetésképtelenségi nyilvántartásokat illetően?

Belgiumban nincs központi nemzeti fizetésképtelenségi nyilvántartás. Vannak azonban különböző hatóságok, amelyek információkat gyűjtenek a vállalkozásokról és a magánszemélyekről.

  • A vállalkozásokat és a gazdasági tevékenységet folytató természetes személyeket illetően a társaságok belgiumi adatbázisa (Banque-Carrefour des Entreprises – BCE) olyan nyilvántartás, amely a vállalkozások és a gazdasági tevékenységet folytató természetes személyek összes azonosító adatát, valamint jogi helyzetét (különösen a csődöt) mutatja. A vállalkozások jogi helyzetére vonatkozó információk jelenleg a nyilvánosság számára nem elérhetőek. A csőddel és a bírósági reorganizációval kapcsolatos ítéleteket ugyanakkor közzéteszik a A link új ablakot nyit megbelga hivatalos közlönyben, amely online elérhető.
  • Ami a magánszemélyeket illeti, Belgiumban létezik egy adatbázis, amely központosít a túlzottan eladósodott, azon személyekre vonatkozó bizonyos információkat, akik kollektív adósságrendezési eljárás kezdeményezése mellett döntöttek. Ezt az adatbázis Belgium Nemzeti Bankja hozta létre, azonban nem nyilvános.

Díjköteles-e a belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartásokba való betekintés?

Nem, a belga hivatalos közlöny adatbázisához való hozzáférés ingyenes.

Hogyan végezzünk keresést a belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

A belga hivatalos közlönyben a csőddel és a bírósági reorganizációval kapcsolatos ítéleteket lehet keresni.

A belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartások által lefedett időszak

A belga hivatalos közlönyben 1983. január 1-jétől érhetők el a vállalkozások adatai, az internetcímek pedig az 1997. június 1-jét követő kiadványokhoz állnak rendelkezésre.

A belga hivatalos közlönyben elérhetőek az egyesületek által 2003. július 1-jét követően közzétett dokumentumok is.

Kapcsolódó internetes oldalak

A link új ablakot nyit megSzövetségi Igazságügyi Közszolgálat


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 10/07/2020