Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registri plačilne nesposobnosti - Bolgarija

Izvirna jezikovna različica te strani bolgarščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.

 

Za izbrano jezikovno različico ni uradnega prevoda.
Tukaj je na voljo strojni prevod vsebine. Opozarjamo, da je prevod samo okviren. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Na tej strani je kratek pregled bolgarskega registra plačilne nesposobnosti.


Registri plačilne nesposobnosti

Katere informacije so na voljo v bolgarskem registru plačilne nesposobnosti?

Bolgarski register plačilne nesposobnosti je razdeljen na tri dele:

  1. Vpogled v del Povezava se odpre v novem oknuregistra stečajnih upraviteljev je mogoč na spletni strani ministrstva za pravosodje. Prek javno dostopnega dela registra pa ni mogoč dostop do osebnih podatkov ali podatkov, ki jih stečajni upravitelji še niso potrdili.
  2. Povezava se odpre v novem oknuRegister prodaj in dražb je v celoti dostopen na spletni strani bolgarskega ministrstva za gospodarstvo, energetiko in turizem.
  3. Register stečajnih postopkov se zaradi nezadostne povezanosti med sodišči trenutno ne vodi kot centralna zbirka podatkov.

Ali je vpogled v bolgarski register plačilne nesposobnosti brezplačen?

Dostop do bolgarskega registra plačilne nesposobnosti je brezplačen.

Kako iskati po bolgarskem registru plačilne nesposobnosti?

Na spletni strani lahko Povezava se odpre v novem oknustečajnega upravitelja najdete z vpisom enega od navedenih iskalnih kriterijev:

  • ime,
  • enotna identifikacijska številka,
  • naslov,
  • področje specializacije,
  • vpis besede v polje o poklicnih izkušnjah,
  • del številke odločbe ministrstva o imenovanju,
  • status (dejaven ali nedejaven).

Iskanje po prodajah

Na spletni strani ministrstva za gospodarstvo, energetiko in turizem lahko najdete Povezava se odpre v novem oknubilten o prodajah.

Zgodovina bolgarskega registra plačilne nesposobnosti

Sistem je bil vzpostavljen leta 2003 po izvedbi projekta Phare BG 0103.04 "Boljša ureditev plačilne nesposobnosti". Oblikovali naj bi informacijski sistem za pregled plačilne nesposobnosti, vse informacije pa naj bi bile združene v centralni zbirki podatkov. Sistem se uporablja na nekaterih sodiščih: okrožnih in pritožbenih sodiščih ter na vrhovnem kasacijskem sodišču.


Strani v jezikih držav članic pripravljajo posamezni nacionalni organi, njihov prevod pa zagotavlja prevajalska služba Evropske komisije. Prevodi zato morda še ne vsebujejo kasnejših sprememb izvirnika, ki so jih vnesli nacionalni organi. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za informacije ali podatke, ki jih vsebuje oziroma na katere se sklicuje ta dokument. Za pravila o avtorskih pravicah države članice, ki je odgovorna za to stran, glejte pravno obvestilo.

Zadnja posodobitev: 25/08/2017