Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Maksukyvyttömyysrekisterit - Saksa

Tässä osiossa luodaan lyhyt yleiskatsaus Saksan maksukyvyttömyysrekisteriin.


Maksukyvyttömyysrekisterit

Saksan maksukyvyttömyysrekisteri

Saksan maksukyvyttömyystuomioistuinten antamat julkiset ilmoitukset julkaistaan maksukyvyttömyyslain (Insolvenzordnung) 9 §:n mukaisesti maksukyvyttömyysilmoituksia koskevalla verkkosivustolla (Linkki avautuu uuteen ikkunaanInsolvenzbekanntmachungen). Ilmoitukset ovat oikeudellisesti sitovia ja yleisesti saatavilla.

Rekisteriä hallinnoi osavaltioiden ja liittovaltion yhteinen oikeusalan tietotekniikka-asioista vastaava komitea (Bund-Länder-Kommission für Informationstechnik in der Justiz), ja sitä ylläpitää Nordrhein-Westfalenin osavaltion oikeusministeriö.

Onko maksukyvyttömyysrekisterin käyttö ilmaista?

Kyllä.

Hakujen tekeminen maksukyvyttömyysrekisterissä

Haku voidaan tehdä vain maksukyvyttömyysilmoituksia koskevan verkkosivuston (Linkki avautuu uuteen ikkunaanInsolvenzbekanntmachungen) kautta. Sivustolla annetaan tarvittaessa tarkat ohjeet tietojen hakemiseen. Tiedot ovat saatavilla vain saksankielisinä. On tärkeää huomata, että rajoittamaton haku kaikkien Saksan maksukyvyttömyystuomioistuinten tiedoista on mahdollinen ainoastaan kahden viikon ajan ensimmäisestä julkaisupäivästä. Tämän jälkeen hakuun tarvitaan tieto maksukyvyttömyystuomioistuimen toimipaikasta ja vähintään yksi seuraavista tiedoista: nimi tai yrityksen nimi, velallisen toimi- tai asuinpaikka, menettelyn viitenumero tai rekisteriä pitävä tuomioistuin, kyseessä oleva rekisteri ja rekisterinumero.

Saksan maksukyvyttömyysrekisterin historiaa

Maksukyvyttömyystapauksia koskevia tietoja on voinut hakea maksukyvyttömyysilmoituksia koskevan verkkosivuston kautta 1. huhtikuuta 2002 lähtien. Sivustolta löytyy myös tarkat tiedot siitä, miltä ajalta ja mistä menettelyistä tietoja on saatavilla.

Sivustolta saa tietoja tapauksista, joissa maksukyvyttömyysmenettely ei ole vielä päättynyt. Tiedot poistetaan viimeistään kuuden kuukauden kuluttua menettelyn päättymisestä.

Linkkejä

Linkki avautuu uuteen ikkunaanSaksan maksukyvyttömyysrekisteri


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.

Päivitetty viimeksi: 05/11/2020