Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Maksukyvyttömyysrekisterit - Viro

Tämän sivun alkukielistä versiota viro on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.

Tällä sivulla esitellään lyhyesti Viron kaupparekisterin tarjoamaa maksukyvyttömyysasioita koskevaa palvelua.


Maksukyvyttömyysrekisterit

Millaisia tietoja Virossa saa maksukyvyttömyysasioista?

Virossa ei ole erillistä maksukyvyttömyysrekisteriä. Linkki avautuu uuteen ikkunaanViron kaupparekisterissä sekä voittoa tavoittelemattomien yhdistysten ja säätiöiden rekisterissä on tietoa oikeushenkilöiden ja itsenäisten ammatinharjoittajien konkursseista. Tietoja oikeushenkilöiden ja luonnollisten henkilöiden konkursseista voi hakea myös sähköisestä virallisten ilmoitusten julkaisusta Ametlikud Teadaanded, jossa julkaistaan muun muassa konkurssi-ilmoituksia ja konkurssimenettelyjä.

Merkinnät kaupparekisteriin sekä voittoa tavoittelemattomien yhdistysten ja säätiöiden rekisteriin tehdään tuomioistuinten päätösten perusteella:

 • konkurssimenettelyn päättyminen ilman konkurssin julistamista
 • konkurssin julistaminen sekä konkurssipesän hoitajan nimi ja henkilötunnus ja maininta siitä, että tämä edustaa yrittäjää
 • konkurssin raukeaminen ja merkintä yrittäjän toiminnan jatkumisesta
 • konkurssin raukeaminen ja merkintä yrittäjän poistamisesta rekisteristä
 • konkurssimenettelyn päättäminen ja merkintä yrittäjän poistamisesta rekisteristä tai toiminnan jatkumisesta
 • velkajärjestely ja sen määräaika sekä merkintä toiminnan jatkumisesta
 • velkajärjestelyn mitätöiminen ja konkurssimenettelyn uudelleenaloittaminen sekä maininta siitä, että yrittäjää edustaa konkurssipesän hoitaja
 • velkajärjestelyn loppuminen määräajan päättymisen vuoksi ja konkurssipesän hoitajan vapauttaminen tehtävästään.

Rekisteriin ei merkitä velallisen eikä tämän edustusoikeutta käyttävän henkilön liiketoimintakieltoa, eikä myöskään tällaiselle henkilölle määrättyä yrityskieltoa.

Kaupparekisteri sisältää oikeushenkilöiden konkursseista seuraavat tiedot:

 • oikeushenkilön nimi
 • rekisteritunnus
 • osoite
 • konkurssipesän hoitajan nimi
 • johtokunnan jäsenten nimet
 • konkurssi-ilmoitusta koskevan päätöksen/tuomion päivämäärä sekä päätöksen tai riita-asian numero.

Onko maksukyvyttömyysasioita koskevan palvelun käyttö ilmaista?

Rekisteritietoja voi tarkastella Linkki avautuu uuteen ikkunaanrekisteriosastolla, Linkki avautuu uuteen ikkunaaninternetissä tai Linkki avautuu uuteen ikkunaannotaarin toimistossa. Kaupparekisterin sekä voittoa tavoittelemattomien yhdistysten ja säätiöiden rekisteritietoihin ja kansioiden asiakirjoihin tutustuminen on ilmaista.

Myös oikeushenkilön, itsenäisen ammatinharjoittajan ja ulkomaisen yhtiön sivuliikkeen hakeminen sekä tuomioistuinpäätösten ja rekisterikorttitietojen (myös vanhojen tietojen) selailu internetissä on maksutonta. Kaikki muut haut, esim. rekisterikortin historialliset tiedot, tilinpäätökset, yhtiöjärjestykset ja muut asiakirjat ovat maksullisia. Kaupparekisterin sähköisten tietojen käytöstä perittävät maksut vahvistetaan Linkki avautuu uuteen ikkunaanoikeusministerin asetuksella.

Rekisteritietojen ja kansioiden asiakirjoihin tutustuminen notaarin toimistossa on maksullista. Tietoihin tutustumisesta perittävät palkkiot vahvistetaan Linkki avautuu uuteen ikkunaannotaarien palkkioista annetussa asetuksessa.

Sähköiseen virallisten ilmoitusten julkaisuun Linkki avautuu uuteen ikkunaanAmetlikud Teadaanded voi tutustua maksutta.

Liiketoiminta- ja yrityskieltoja koskevat tiedot ovat julkisia, ja niihin voi tutustua maksutta Linkki avautuu uuteen ikkunaanverkkosivulla.

Maksukyvyttömyyttä koskevien tietojen hakeminen

Oikeushenkilöä tai itsenäistä ammatinharjoittajaa voi hakea kaupparekisterin tietojärjestelmästä toiminimen, nimen tai rekisteritunnuksen perusteella. Oikeushenkilön tai itsenäisen ammatinharjoittajan tilasta näkee, onko se vararikossa.

Maksukyvyttömyysasioita koskevan palvelun historiaa

Maksukyvyttömyysasioita koskeva palvelu on ollut toiminnassa 1. syyskuuta 1995 lähtien.


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 03/08/2017