Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Maksukyvyttömyysrekisterit - Viro

Ova je stranica strojno prevedena i njezina kvaliteta nije zajamčena.

Kvaliteta ovog prijevoda ocijenjena je kao: nepouzdana

Smatrate li ovaj prijevod korisnim?

Tällä sivulla esitetään lyhyesti Viron kaupparekisterin maksukyvyttömyys ja virallisten kauppakertomusten tiedot.


Maksukyvyttömyysrekisterit

Millaisia tietoja Virossa saa maksukyvyttömyysasioista?

Virolla ei ole erillistä maksukyvyttömyysrekisteriä, mutta tietoa sekä luonnollisten että oikeushenkilöiden konkursseista ja velkojen muuntomenettelyistä löytyy Linkki avautuu uuteen ikkunaan Ametlikud Teadaanded -julkaisusta. Lisäksi Linkki avautuu uuteen ikkunaanViron kaupparekisteriin ja voittoa tavoittelemattomien yhdistysten ja säätiöiden rekisteriin on kirjattu oikeushenkilöiden ja itsenäisten ammatinharjoittajien vararikot.

Virallisiin ilmoituksiin sisältyvät esimerkiksi tuomioistuimen ja maksukyvyttömyysmenettelyn selvittäjät:

 • ilmoitus konkurssimenettelyn ajasta ja paikasta sekä ilmoitus toimintakiellosta;
 • konkurssiin asettaminen;
 • ilmoitus velkojien kokouksesta;
 • ilmoitus, jossa vahvistetaan alkuperäinen jakoehdotus;
 • ilmoitus konkurssimenettelyn päättämisestä;
 • ilmoitus velan muuntamissuunnitelman hyväksymisestä.

Täydellinen luettelo ilmoituksista on saatavilla virallisten Linkki avautuu uuteen ikkunaanilmoitusten verkkosivustolla.

Viron kaupparekisteriin ja voittoa tavoittelemattomien yhdistysten ja säätiöiden rekisteriin on annettu tuomioistuimen antama tuomio:

 • konkurssimenettelyn päättyminen ilman konkurssin julistamista
 • konkurssin julistaminen sekä konkurssipesän hoitajan nimi ja henkilötunnus ja maininta siitä, että tämä edustaa yrittäjää
 • konkurssin raukeaminen ja merkintä yrittäjän toiminnan jatkumisesta
 • konkurssin raukeaminen ja merkintä yrittäjän poistamisesta rekisteristä
 • konkurssimenettelyn päättäminen ja merkintä yrittäjän poistamisesta rekisteristä tai toiminnan jatkumisesta
 • velkajärjestely ja sen määräaika sekä merkintä toiminnan jatkumisesta
 • velkajärjestelyn mitätöiminen ja konkurssimenettelyn uudelleenaloittaminen sekä maininta siitä, että yrittäjää edustaa konkurssipesän hoitaja
 • kyseisen ajanjakson siirtymistä ja maksukyvyttömyysmenettelyn selvittäjän luovutusta koskevan kompromissin päättyminen;
 • katetun joukkolainan johtajan nimittäminen sekä sen nimi ja henkilötunnus sekä maininta siitä, että se on luottolaitoksen edustaja katettujen joukkolainojen hallinnoinnissa ja hallinnassa.

Rekisteriin ei merkitä velallisen eikä tämän edustusoikeutta käyttävän henkilön liiketoimintakieltoa, eikä myöskään tällaiselle henkilölle määrättyä yrityskieltoa.

Kaupparekisteri sisältää oikeushenkilöiden konkursseista seuraavat tiedot:

 • oikeushenkilön nimi;
 • rekisteritunnus
 • osoite;
 • tiedot selvittäjästä;
 • yksityiskohtaiset tiedot johtokunnan jäsenestä;
 • hallinnoijan tiedot;
 • konkurssi-ilmoitusta koskevan päätöksen/tuomion päivämäärä sekä päätöksen tai riita-asian numero.

Onko maksukyvyttömyysasioita koskevan palvelun käyttö ilmaista?

Rekisteröintitietoja voi tarkastella Linkki avautuu uuteen ikkunaanverkossa ja Linkki avautuu uuteen ikkunaannotaarin toimistossa.

Linkki avautuu uuteen ikkunaanVirallisten tiedonantojen käyttö on ilmaista.

Myös oikeushenkilön, itsenäisen ammatinharjoittajan ja ulkomaisen yhtiön sivuliikkeen hakeminen sekä tuomioistuinpäätösten ja rekisterikorttitietojen selailu internetissä on maksutonta. Kaikki muut haut, esim. rekisterikortin historialliset tiedot, tilinpäätökset, yhtiöjärjestykset ja muut asiakirjat ovat maksullisia. Kaupparekisterin sähköisten tietojen käytöstä perittävät maksut vahvistetaan Linkki avautuu uuteen ikkunaanoikeusministerin asetuksella.

Rekisteritietojen ja kansioiden asiakirjoihin tutustuminen notaarin toimistossa on maksullista. Tietoihin tutustumisesta perittävät palkkiot vahvistetaan Linkki avautuu uuteen ikkunaannotaarien palkkioista annetussa asetuksessa.

Yksityiskohtaiset tiedot kauppakielloista on julkaistu, ja ne ovat saatavilla maksutta Linkki avautuu uuteen ikkunaanverkossa.

Maksukyvyttömyyttä koskevien tietojen hakeminen

Virallisessa ilmoituksessa voidaan hakea maksukyvyttömyystietoja luonnollisten henkilöiden ja oikeushenkilöiden maksukyvyttömyystiedoista, joista voi tehdä hakuja nimen tai henkilökohtaisen tunnistenumeron/rekisteröintinumeron perusteella yleishaussa. Haku mahdollistaa helpon pääsyn kaikkiin vireillä oleviin ja julkaistuihin ilmoituksiin maksukyvyttömyysmenettelyissä. Menettelyn päätteeksi ilmoitukset on säilytettävä arkistoissa, lukuun ottamatta purkamisilmoitusta, joka on voimassa kolme vuotta.

Oikeushenkilöä tai itsenäistä ammatinharjoittajaa voi hakea kaupparekisterin tietojärjestelmästä toiminimen, nimen tai rekisteritunnuksen perusteella. Oikeushenkilön tai itsenäisen ammatinharjoittajan tilasta näkee, onko se vararikossa.

Syksystä 2019 alkaen Ametlikud Teadaanded (Official Notices) on Euroopan oikeusportaalin maksukyvyttömyysrekisterien käyttöliittymä, jonka avulla yritykset, lainanantajat ja sijoittajat, jotka haluavat investoida muihin jäsenvaltioihin, voivat tehdä taustan tarkistuksen suoraan toisen maan maksukyvyttömyysrekisteristä. Joukko monikielisiä ratkaisuja lisää maksukyvyttömyystietojen avoimuutta ja helpottaa niiden saatavuutta. Tietojen on oltava saatavilla maksutta. Portaalin tarkoituksena on etsiä yksinkertaista hakua, joka mahdollistaa sen, että velallinen voi hakea kaikkien linkitettyjen rekistereiden nimen ja laajentaa hakua, jos hakukriteerit riippuvat siitä, minkä maan viranomaiset tunnistavat velallisen kanssa. Virossa on mahdollista hakea velallisen nimeä ja henkilötunnusta/rekisteritunnusta.

Maksukyvyttömyysasioita koskevan palvelun historiaa

Maksukyvyttömyysasioita koskeva palvelu on ollut toiminnassa 1. syyskuuta 1995 lähtien.


Tämän on konekäännös sivun sisällöstä. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Päivitetty viimeksi: 19/07/2019