Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registri nesolventnosti - Estonija

Ez az oldal gépi fordítás eredménye – a fordítás minőségét nem áll módunkban garantálni.

Az értékelés alapján ennek a fordításnak a minősége: nem megbízható

Ön szerint használható ez a fordítás?

Ova stranica pruža kratak pregled nesolventnosti estonskog trgovačkog registra i informacija iz službenih trgovinskih izvješća.


Registri nesolventnosti

Koje su informacije o nesolventnosti dostupne u Estoniji?

Estonija nema odvojeni stečajni registar, ali informacije o postupcima otpisa dugova i dugova kako pravnih tako i fizičkih osoba mogu se pronaći u službenoj internetskoj Poveznica se otvara u novom prozoru publikaciji Ametlikud Teadaanded. Osim toga, Poveznica se otvara u novom prozoruestonski trgovački registar i registar neprofitnih udruga i zaklada uključivali su upise u stečaj pravnih subjekata i samozaposlenih osoba.

Službene objave uključuju, na primjer, sud i stečajne upravitelje:

 • obavijest o vremenu i mjestu vođenja stečajnog postupka i obavijest o zabrani djelovanja;
 • I. proglašenje stečaja;
 • obavijest o skupštini vjerovnika;
 • obavijest kojom se potvrđuje prvotni prijedlog dodjele;
 • obavijest o okončanju stečajnog postupka;
 • obavijest o odobrenju plana konverzije duga.

Objave objavljene na cjelovitom popisu nalaze se na Poveznica se otvara u novom prozoruinternetskim stranicama Službene objave.

U estonskom trgovačkom registru i registru neprofitnih udruga i zaklada upisuju se sljedeće:

 • ukidanje stečajnog postupka bez proglašenja stečaja;
 • I. izjave o stečaju zajedno s imenom i osobnom identifikacijskom oznakom stečajnog upravitelja, kao i napomenu u kojoj se navodi da zastupa društvo;
 • ukidanja stečaja proglašenja stečaja zajedno s unosom koji pokazuje stalnu aktivnost društva;
 • ukidanja stečaja i brisanja društva iz registra;
 • okončanje stečajnog postupka i brisanje društva iz registra ili nastavka poslovanja društva;
 • kompromis i njegovo trajanje, s time da je vidljiv nastavak aktivnosti;
 • otkazivanje nagodbe i ponovno pokretanje postupka za proglašenje stečaja, s naznakom da je poduzeće zastupao upravitelj u stečaju;
 • okončanje kompromisa o prenošenju tog razdoblja i oslobađanju upravitelja u slučaju nesolventnosti;
 • imenovanje upravitelja pokrivenih obveznica, zajedno s njegovim imenom i osobnim identifikacijskim kodom, kao i naznaku da je predstavnik kreditne institucije u upravljanju portfeljima pokrivenih obveznica i njihovom upravljanju.

Pojedinosti o zabranama trgovine koje se izriču dužniku ili osobi s ovlastima za njihovo zastupanje ili zabrane obavljanja komercijalnih djelatnosti koje su nametnute tom osobi nisu upisane u registar.

Estonski trgovački registar sadržava sljedeće informacije o pravnim subjektima u stečaju:

 • ime pravne osobe;
 • oznaku registra;
 • adresu;
 • podatke o stečajnom upravitelju;
 • podatke o članu Izvršnog odbora;
 • podaci o administratoru kolaterala;
 • datum naloga za pokretanje stečajnog postupka/odluka i broj naloga ili građanske parnice.

Je li besplatan pristup informacijama o nesolventnosti?

Podaci o registraciji mogu se pregledavati Poveznica se otvara u novom prozoruna internetu i u Poveznica se otvara u novom prozoruuredu javnog bilježnika.

Pristup Poveznica se otvara u novom prozoru službenim komunikacijama je besplatan.

Za internetsko pretraživanje pravnih osoba, samozaposlenih osoba i podružnica stranih društava te za pristup informacijama o sudskim postupcima ili podacima s kartice registra ne naplaćuje se pristojba. Međutim, pristojba se naplaćuje za sva ostala pretraživanja, uključujući povijesne podatke s kartice registra i pristup godišnjim izvješćima, statutima i drugim dokumentima. Iznosi koji se naplaćuju za korištenje računalnih podataka u trgovačkom registru utvrđeni su u uredbi Poveznica se otvara u novom prozoruministra pravosuđa.

Za pregledavanje podataka iz registra i dokumenata spisa u uredu javnog bilježnika naplaćuje se pristojba. Pristojbe su određene Poveznica se otvara u novom prozoruZakonom o javnobilježničkim pristojbama.

Pojedinosti o zabranama trgovine objavljuju se i dostupni su besplatno Poveznica se otvara u novom prozoruputem interneta.

Kako pretraživati informacije o nesolventnosti

U službenim obavijestima podaci o nesolventnosti pravnih i fizičkih osoba mogu se pretraživati po imenu ili osobnom identifikacijskom broju/registracijskom broju u općem pretraživanju po ključnoj riječi. Pretraživanje omogućuje jednostavan pristup svim neriješenim i objavljenim obavijestima u postupcima u slučaju nesolventnosti. Na kraju postupka obavijesti se čuvaju u arhivu, uz iznimku svih obavijesti o likvidaciji koja ostaje javna na razdoblje od tri godine.

Pravni subjekt ili samozaposlena osoba možete pretraživati u informacijskom sustavu registra trgovačkih društava pod poslovnim imenom, imenom ili oznakom registra. Status pravne osobe ili samozaposlene osobe upućuje na to je li u stečaju ta osoba ili subjekt ili ne.

Od jeseni 2019. Ametlikud Teadaanded (službene obavijesti) sučelje je s registrima nesolventnosti portala e-pravosuđa kojima se trgovačkim društvima, zajmodavcima i ulagačima koji žele ulagati u druge države članice omogućuje da provedu provjeru podobnosti izravno iz registra nesolventnosti druge zemlje. Niz višejezičnih rješenja omogućit će da informacije o nesolventnosti budu transparentnije i lakše dostupne. Informacije su dostupne besplatno. Portal je namijenjen pretraživanju na jednostavan način kojim se omogućuje pretraživanje prema imenu dužnika svih povezanih registara i proširenu pretragu, pri čemu kriterij pretraživanja ovisi o tome koja je zemlja označena s dužnikom. U slučaju Estonije moguće je pretraživati ime dužnika i osobni identifikacijski broj/kôd registra.

Povijest usluge u vezi s insolventnošću

Estonska stečajna usluga dostupna je od 1. rujna 1995..


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 19/07/2019