Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Észtország

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata észt nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

Ez a szakasz rövid áttekintést nyújt az észt cégnyilvántartás által biztosított fizetésképtelenségi szolgáltatásról.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Milyen információk érhetők el Észtországban a fizetésképtelenséggel kapcsolatban?

Észtországnak nincs különálló fizetésképtelenségi nyilvántartása. Az A link új ablakot nyit megészt cégnyilvántartás, valamint a nonprofit egyesületek és alapítványok nyilvántartása azonban tartalmaz a jogi személyek és önálló vállalkozók csődhelyzetére vonatkozó információkat. Az Ametlikud Teadaanded (hivatalos értesítő) hivatalos elektronikus kiadásában – ahol egyebek mellett a csődhelyzetről és a csődeljárásról szóló értesítéseket is közzéteszik – szintén találhatók információk a természetes és a jogi személyek csődhelyzetére vonatkozó hirdetményekről.

Az észt cégnyilvántartásba, valamint a nonprofit egyesületek és alapítványok nyilvántartásába – bírósági határozat alapján – a következők kerülnek bejegyzésre:

 • a csődeljárás megszüntetése csődhelyzet megállapítása nélkül;
 • csődhelyzet megállapítása a csődgondnok nevével és személyi azonosító számával együtt, valamint annak rögzítése, hogy ő képviseli a társaságot;
 • a csődhelyzet megállapításáról szóló határozat hatályon kívül helyezése, valamint a társaság által folytatott tevékenység feltüntetése;
 • a csődhelyzet megállapításáról szóló határozat hatályon kívül helyezése, valamint a társaság nyilvántartásból való törlése;
 • a csődeljárás befejezése és a társaság nyilvántartásból való törlése vagy a társaság tevékenységének folytatása;
 • egyezség és a teljesítési határidő, a társaság által folytatott tevékenység feltüntetése;
 • az egyezség hatályon kívül helyezése és a csődeljárás megállapítására irányuló eljárás folytatása, valamint annak rögzítése, hogy a társaságot csődgondnok képviseli;
 • az egyezség keretében biztosított teljesítési határidő lejárta és a csődgondnok tisztségének megszűnése.

Nem kerülnek be a nyilvántartásba az adósra vagy az annak képviseletére jogosult személlyel szemben megállapított, kereskedelmi vagy gazdasági tevékenység végzésére vonatkozó tilalmak adatai.

Az észt cégnyilvántartás a következő adatokat tartalmazza a csődbe ment jogi személyekről:

 • a jogi személy neve;
 • nyilvántartási száma;
 • címe;
 • a csődgondnok neve;
 • az ügyvezető szerv tagjának neve;
 • a csődhelyzetet megállapító végzés / ítélet kelte és a végzés vagy a polgári ügy száma.

Ingyenes-e a fizetésképtelenségi adatokhoz való hozzáférés?

A nyilvántartási adatok a A link új ablakot nyit megnyilvántartási hivatalokban, az A link új ablakot nyit meginterneten és a A link új ablakot nyit megközjegyzői irodákban érhetők el. A cégnyilvántartásban, valamint a nonprofit egyesületek és alapítványok nyilvántartásában tárolt adatokhoz és dokumentációhoz való hozzáférés a nyilvántartási hivatalokban ingyenes.

Nem számítanak fel díjat a jogi személyek, az önálló vállalkozók, valamint a külföldi vállalkozások fióktelepei körében végzett online keresésért, a bírósági eljárásokra vonatkozó információkért és a nyilvántartási karton adataihoz való hozzáférésért (ideértve a korábbi adatokat is). Ugyanakkor minden más keresésért – beleértve a korábbi nyilvántartási adatokat, valamint az éves beszámolókhoz, létesítő okiratokhoz és más dokumentumokhoz történő hozzáférést – díjat számítanak fel. A cégnyilvántartásban szereplő számítógépes adatok használatának díját az A link új ablakot nyit megigazságügyi miniszter rendelete határozza meg.

Díjat kell fizetni a nyilvántartási adatok és dokumentáció közjegyzői irodában való lekéréséért is. A díjakat a A link új ablakot nyit megközjegyzői díjakról szóló törvény határozza meg.

Az A link új ablakot nyit megAmetlikud Teadaanded (hivatalos értesítő) hivatalos elektronikus kiadásához való hozzáférés ingyenes.

A kereskedelmi tevékenység végzésére vonatkozó tilalmak adatai A link új ablakot nyit megonline közzétételre kerülnek, és ingyenesen hozzáférhetők.

Hogyan keressünk fizetésképtelenségre vonatkozó információkat?

A jogi személyekre vagy önálló vállalkozókra cégnév, név vagy nyilvántartási szám alapján lehet rákeresni a cégnyilvántartás információs rendszerében. A jogi személy vagy önálló vállalkozó állapota jelzi, hogy az adott természetes vagy jogi személy csődhelyzetben van-e vagy sem.

A fizetésképtelenségi információs szolgálat története

Az észt fizetésképtelenségi szolgálat 1995. szeptember 1. óta működik.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 03/08/2017