Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registri nesolventnosti - Španjolska

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Nu putem oferi nicio garanție în ceea ce privește calitatea traducerii.

Traducerea a fost evaluată ca fiind acceptabilă

V-a fost utilă traducerea?


Registri nesolventnosti

Španjolski registar rezolucija

Reguliranje oglašavanja i/ili informacija o tržišnom natjecanju ključan je element transparentnosti i pravne sigurnosti koji se provodi u Španjolskoj putem javnog registra nesolventnosti kojim se uređuje članak 198.. zakona o stečaju. Ta je odredba provedena Kraljevskim dekretom 892/2013, kojim se kolegiju voditelja registara povjerava upravljanje javnim registrom nesolventnosti pod nadležnošću Ministarstva pravosuđa.

Javni registar nesolventnosti ima trostruku svrhu:

  • Distribuciju i objavu odluka i akata donesenih u skladu sa Stečajnim zakonom i registracijskim brojem koji proizlazi iz postupka u slučaju nesolventnosti.
  • Koordinaciju između različitih javnih registara koji sadrže izjavu o natječaju i victisituades.
  • Izraditi popis stečajnih upravitelja koji ispunjavaju zakonske i regulatorne zahtjeve. Međutim, ta uloga još nije provedena u praksi.

Registar javnih nesolventnosti nalazi se na internetskom portalu: Poveznica se otvara u novom prozoruWww.publicidadconcursal.es/

Registar stečajnih postupaka usmjeren je na usmjeravanje tih relevantnih informacija, koje će se generirati tijekom odvijanja natječaja, koji je isključivo informativne naravi ili dobro poznatog oglašavanja.

Je li pristup registru nesolventnosti besplatan?

Pristup javnom registru nesolventnosti besplatan je.

Kako pretraživati bugarski stečajni registar?

Registar javnih nesolventnosti podijeljen je u četiri odjeljka u kojima registracije nalaže dužnik ili dužnik te na temelju kronološkog kriterija:

  1. Prvi odjeljak nesolventnosti: sadržava, s jedne strane, odluke koje se objavljuju u skladu s člankom 23.. stečajnog zakona i, s druge strane, odluke o vođenju pregovora o pregovorima iz članka 5.a stečajnog zakona. U ovom prvom dijelu javnost mora biti javno dostupna za pokretanje stečajnih postupaka pokrenutih u drugoj državi članici u skladu s pravilima Europske unije o stečajnom postupku.
  2. Odjeljak 2., od registracije: to uključuje registrirane odluke upisane ili registrirane u svim javnim registrima o osobama iz članka 24.. zakona o stečaju.
  3. Treće, izvansudsko rješavanje sporova: sadržava postupke za rješavanje sudskih nagodbi za plaćanja na temelju glave X. zakona o stečaju i objavljivanje sudskog odobrenja sporazumâ o refinanciranju četvrte dodatne odredbe Zakona o stečaju.
  4. Odjeljak 4., od nesolventnosti i delegiranih asistenata (potrebno razviti i izraditi).

Kako bi se izvršila pretraživanja, mogu se unijeti i naziv insolventnog dužnika i stečajnog upravitelja te se podaci koji se na njih odnose moraju navesti u svakom od odjeljaka.

Povijest registra Bugarske

Stečajni zakon iz 2003. nije predviđao nikakvu registraciju za oglašavanje natječaja, s obzirom na to da se postavlja pitanje onoga što je onda sustav oglašavanja u našem pravu trgovačkih društava temeljio na objavi oglasa u dnevnim novinama najvećeg publiciteta te pokrajine. To je dovelo do sve većeg zastoja u postupku jer je takvo oglašavanje provodilo aktivna masa i nije uvijek bilo moguće preuzeti financiranje.

Kraljevskim dekretom 3/2009 od 27. ožujka 2012. o hitnim mjerama u području oporezivanja, financija i stečaja s obzirom na gospodarsku situaciju koja se mijenja prvi je bio jačanje javnog registra iz članka 198.. stečajnog zakona (koji je prvotno bio ograničen na pravednost društava u stečaju i imenovanje ili isključenje upravitelja u slučaju nesolventnosti), koji je dobio ime javnog stečajnog registra. Od tada ta odredba podliježe naknadnim izmjenama, dopunjenih onima koje su se odnosile na druge odredbe, u kojima je objava određenih mjera bila predviđena putem registra. Članak 198. Zakona o stečaju provodi se Kraljevskom odlukom 892/2013 kojom se uređuje javni registar nesolventnosti.

Povezane poveznice

Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.mjusticia.es/

Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.publicidadconcursal.es/

Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.registradores.org


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 20/11/2019