Zavrieť

BETA VERZIA PORTÁLU JE UŽ DOSTUPNÁ!

Navštívte BETA verziu Európskeho portálu elektronickej justície a napíšte nám, čo si o nej myslíte.

 
 

Navigačný riadok

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registri plačilne nesposobnosti - Španija

Ide o strojový preklad tejto stránky - vlastník webovej lokality neručí za jeho kvalitu.

Kvalita tohto prekladu bola ohodnotená ako: nespoľahlivá

Je podľa vás tento preklad užitočný?


Registri plačilne nesposobnosti

Španski register resolucij

Ureditev oglaševanja in/ali informacij o konkurenci je bistven element preglednosti in pravne varnosti, ki se v Španiji izvaja prek javnega registra plačilne nesposobnosti, ki ureja člen 198 zakona o insolventnosti. Ta določba se izvaja s kraljevim odlokom št. 892/2013 z dne 15. novembra, na podlagi katerega je kolegij sodnih tajnikov pristojen za vodenje registra plačilne nesposobnosti v okviru ministrstva za pravosodje.

Register plačilne nesposobnosti v javnem sektorju ima trojni namen:

  • Razširjanje in objava sklepov in aktov, izdanih na podlagi Zakona o plačilni nesposobnosti, ter registracijska številka, ki je posledica postopkov v primeru insolventnosti.
  • Usklajevanje med različnimi javnimi registri, ki vsebujejo izjavo o natečaju in spremembe.
  • Ustvari seznam stečajnih upraviteljev, ki izpolnjujejo zakonske in regulativne zahteve. Vendar ta vloga še ni bila prenesena v prakso.

Javni plačilni register je na spletnem portalu: Povezava se odpre v novem oknuHTTP:// www.publicidadconcursal.es/.

Javni register plačilne nesposobnosti ima nalogo, da se te pomembne informacije, ki bodo nastale med potekom natečaja, ki je zgolj informativne narave ali znanega oglaševanja, zbirajo.

Ali je dostop do registra plačilne nesposobnosti brezplačen?

Dostop do registra plačilne nesposobnosti je brezplačen.

Kako iskati po bolgarskem registru plačilne nesposobnosti?

Register plačilne nesposobnosti je sestavljen iz štirih oddelkov, v katerih postopke odredi dolžnik ali dolžnik, in sicer na podlagi kronološkega merila:

  1. Prvi oddelek plačilne nesposobnosti: vsebuje po eni strani odločbe, ki jih je treba objaviti v skladu s členom 23 zakona o plačilni nesposobnosti, in na drugi strani sklepe o evidentiranju pogajanj, predvidenih v členu 5a zakona o plačilni nesposobnosti. Ta prvi oddelek omogoča tudi obveščanje javnosti o uvedbi postopkov v primeru insolventnosti, ki so se začeli v drugi državi članici, v skladu s pravili Evropske unije o postopkih v primeru insolventnosti.
  2. Oddelek 2, od registracije: to vključuje registrirane odločbe, vpisane ali vpisane v vse javne registre oseb iz člena 24 zakona o plačilni nesposobnosti.
  3. Tretji oddelek, iz izvensodnih poravnav: vsebuje postopke za sklepanje sodnih poravnav za plačila v skladu z naslovom X zakona o insolventnosti in za razkritje sodne odobritve pogodb o refinanciranju četrte dodatne določbe zakona o insolventnosti.
  4. Oddelek 4 iz postopkov v primeru insolventnosti in pooblaščenih pomočnikov (ki jih je treba razviti in oblikovati).

Za izvedbo iskanja se lahko vpiše ime insolventnega dolžnika in stečajni upravitelj, podatki v zvezi s tem pa se zagotovijo v vsakem od oddelkov.

Zgodovina registra bolgarskih podružnic

Zakon o stečaju iz leta 2003 naj ne bi določal nobene registracije za oglaševanje natečajev, pri čemer naj bi se vprašanje nanašalo na sistem oglaševanja v našem pravu družb, ki temelji na objavi oglasov v dnevnih časopisih največje publicitete pokrajine. To je povzročilo povečanje stopnje paralize postopka, ker je bilo tako oglaševanje opravljeno z aktivno maso, in ni bilo vedno mogoče, da bi prevzelo financiranje.

Kraljeva uredba-zakon 3/2009 z dne 27. marca 2012 o nujnih ukrepih na področju obdavčenja, financ in stečaja glede na spreminjajoče se gospodarske razmere je bila prva okrepitev javnega registra iz člena 198 zakona o insolventnosti (ki je bil prvotno omejen na poštenost podjetij v stečaju in na imenovanje ali izključitev stečajnih upraviteljev), ki je od takrat prejel ime registra plačilne nesposobnosti. Odtlej so bile te določbe predmet zaporednih sprememb, ki so bile dopolnjene s spremembami, ki so se nanašale na druge določbe, v katerih je bila objava nekaterih ukrepov predvidena v registru. Člen 198 zakona o insolventnosti se zdaj izvaja s kraljevo uredbo 892/2013 z dne 15. novembra 2009, ki ureja register plačilne nesposobnosti.

Sorodne povezave

Povezava se odpre v novem oknuhttp://www.mjusticia.es/

Povezava se odpre v novem oknuhttp://www.publicidadconcursal.es/

Povezava se odpre v novem oknuhttp://www.registradores.org


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 20/11/2019