Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Anglia és Wales

Ta država je v postopku izstopa iz EU.

Stran je strojno prevedena in njena kakovost ni zajamčena.

Kakovost prevoda je: nezanesljiva

Ali menite, da je ta prevod koristen?

Ez az oldal az angliai és walesi fizetésképtelenségi nyilvántartásról (Individual.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mit jelent a Fizetésképtelenségi Szolgálat (Insolvency Service) Anglia és Wales ingatlan-nyilvántartása?

Fizetésképtelenségi szolgálata törvényi előírás alapján nyilvántartja a fizetésképtelenségi eseteket, valamint a csőddel és a tartozáselengedéssel kapcsolatos korlátozásokat.Együttesen alkotják a fizetésképtelenségi nyilvántartást, e két nyilvántartás, amely a következőkre vonatkozóan tartalmaz adatokat:

 • csőd, folyamatban lévő vagy az elmúlt 3 hónapban lezárt
 • végzés folyamatban lévő vagy az elmúlt 3 hónapban lezárt
 • a jelenlegi egyedi önkéntes megállapodásokat, ideértve azokat is, amelyek az elmúlt 3 hónapban lezárt
 • hatályos, csőddel kapcsolatos korlátozó végzések vagy kötelezettségvállalások és csőddel kapcsolatos ideiglenes korlátozó végzések;
 • hatályos, tartozáselengedéssel kapcsolatos korlátozó végzések vagy kötelezettségvállalások és tartozáselengedéssel kapcsolatos ideiglenes korlátozó végzések.

Ingyenes-e az angliai és walesi fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Igen, a cégnyilvántartáshoz való hozzáférés ingyenes.

Hogyan végezzünk keresést Anglia és Wales fizetésképtelenségi nyilvántartásában?

A nyilvántartás a Fizetésképtelenségi Szolgálat weboldalán található, és a „Keresés az adatokhoz a Fizetésképtelenségi Nyilvántartás”.A link új ablakot nyit meghttps://www.gov.uk/government/organisations/insolvency-serviceA link új ablakot nyit meghttps://www.gov.uk/search-bankruptcy-insolvency-register Kattintson a „Keresés a nyilvántartásban” link segítségével lehet átvizsgálni, vagy vállalkozás neve alapján. Linkek mutatnak továbbá nyilvántartások lekérdezésére quivalent Skóciában és Észak -Írországban.

A Fizetésképtelenségi Szolgálat (England & Wales)

A Fizetésképtelenségi Szolgálat a Vállalkozásügyi, a minisztérium egyik végrehajtó ügynöksége és Energiaügyi, valamint Ipari Stratégiáért Felelős és a hivatalos csődgondnokon keresztül a következő feladatokat látja el:

 • intézi és kivizsgálja az ügyeket, a tartozáselengedő végzés hatálya alatt álló magánszemélyek, valamint a felszámolt társaságok és társulások, a fizetésképtelenné vált, és megállapítja, hogy azok miért
 • vagyonfelügyelőként/felszámolóként jár el, amennyiben nem jelölnek ki a magánszektorból fizetésképtelenségi szakértőt;

A Fizetésképtelenségi Szolgálat is:

 • jelentéseket készít, és úgy véli, hogy a csődbe jutott személyek által elkövetett, a végzés hatálya, és az igazgatók
 • az igazgatók eltiltásával valamennyi vállalati csődök alkalmatlan
 • a korlátozás vonatkozik, csőddel és tartozáselengedéssel kapcsolatos végzésekkel és korlátozó végzések; és
 • a felügyeleti hatóság a fizetésképtelenségi szakma gyakorlását;
 • létszámcsökkentés esetén megállapítja és kifizeti a törvényes összegeket, ha a munkáltató jogilag fizetésképtelen;
 • számviteli és befektetési szolgáltatásokat nyújt a csőd-, illetve felszámolási eljárás alatt álló vállalkozások vagyonkezelői számára
 • titkos tényfeltáró vizsgálatokat folytat, amennyiben e vállalkozások közérdekű
 • azt tanácsolja, hogy a kormányzati szervek és ügynökségek, valamint a fizetésképtelenségi eljárásról szóló, és egyéb kapcsolódó kérdések
 • tájékoztatást nyújt a nyilvánosság számára a fizetésképtelenség, létszámcsökkentés és vizsgálatokkal kapcsolatos kérdésekről weboldalán keresztül, kiadványok és a fizetésképtelenséggel.

Az angliai és walesi fizetésképtelenségi nyilvántartás jogi nyilatkozata

A honlapon a következő jogi nyilatkozat áll:

„Habár minden erőfeszítést megteszünk annak biztosítására, hogy az oldalon nyújtott információk pontosak legyenek, mégis előfordulhatnak hibák. Amennyiben olyan információ, amely úgy tűnik, hogy helytelen vagy nem velünk, kérjük, hogy az oldalon található visszajelzési linkre kattintva annak érdekében, hogy az esetet kivizsgálhas suk és az adatbázist szükség szerint.

A Fizetésképtelenségi Szolgálat nem vállal felelősséget a hibák vagy kihagyások gondatlanságból vagy más módon. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Fizetésképtelenségi Szolgálat és a hivatalos csődgondnokok (Official Receiver) nem nyújthat jogi vagy pénzügyi tanácsot. Jogorvoslatért az állampolgári tanácsadó irodától, jogtanácsostól, képesített könyvelő, egy engedéllyel rendelkező fizetésképtelenségi szakértőt, megbízható pénzügyi tanácsadótól vagy tanácsadó központtól.

A Fizetésképtelenségi Nyilvántartás nyilvánosan hozzáférhető; a Fizetésképtelenségi Szolgálat a nyilvántartás nem hagyja jóvá a kapcsolatban felelősséget nem vállal semmiféle, az adatok harmadik személyek általi”.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megA Fizetésképtelenségi Szolgálat

A link új ablakot nyit megAz egyéni fizetésképtelenségi nyilvántartás


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 05/09/2018