Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Finnország

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata finn nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Finnországnak két nyilvános fizetésképtelenségi nyilvántartása van. A csőd- és átszervezési nyilvántartásból, a magánadósság-átszervezési nyilvántartásból és a vállalkozási tevékenységek tilalmára vonatkozó nyilvántartásból díjfizetés ellenében bárki kérhet kivonatot. A nyilvántartásokban tárolt adatok lehetővé teszik, hogy Ön fizetések követelésekor vagy szerződéskötéskor megvédje érdekeit.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mit kínál a finn fizetésképtelenség nyilvántartás?

A csőd- és átszervezési nyilvántartás a csődre és az átszervezésre irányuló kérelmekkel és határozatokkal kapcsolatos adatokat tartalmazza.

A magánadósság-átszervezési nyilvántartás a magánjellegű adósságok átszervezésére (a fizetési ütemezéseket is ideértve) irányuló kérelmekkel és határozatokkal kapcsolatos adatokat tartalmazza.

Ingyenes-e a finn fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Nem. Az adatokat a finn Jogi Nyilvántartási Központtól kell kikérnie. A kivonat díja 10,00 euro.

Hogyan végezzünk keresést a finn fizetésképtelenségi nyilvántartásokban?

Az információ iránti kérelemnek a következő adatokat kell tartalmaznia:

Csőd- és átszervezési nyilvántartás

Az információkéréshez szükséges adatok:

  • A társaság neve
  • A cégjegyzékszám
  • A kérelmező neve és címe

Magánadósság-átszervezési nyilvántartás

Az információkéréshez szükséges adatok:

  • A személy neve
  • Személyi száma
  • A kérelmező neve és címe

A finn fizetésképtelenség nyilvántartás története

A nyilvántartások 1995-ig visszamenően tartalmaznak információkat.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 30/06/2019