Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registri nesolventnosti - Hrvatska


Registri nesolventnosti

Nacionalni Registar nesolventnosti je javno dostupan elektronički registar kojim se unaprjeđuje pružanje informacija relevantnim vjerovnicima i sudovima o pokrenutim postupcima u slučaju nesolventnosti te sprječava pokretanje paralelnih postupaka u slučaju nesolventnosti.

Ministarstvo pravosuđa je 26. lipnja 2018. godine završilo prvu fazu projekta pod nazivom „Insolvency Register Interconnection (IRI) for Europe“ djelomično financiranog u okviru programa Europske komisije „Instrument za povezivanje Europe“ (Connecting Europe Facility in the field of trans-european telecommunication networks: CEF-TC-2016-2: European e-Justice Portal) u koji se Republika Hrvatska prijavila u konzorciju s Njemačkom, Francuskom, Italijom i Rumunjskom.

Prioritet CEF-a je financiranje i implementacija e-usluga nužnih za komunikaciju unutar sustava međusobne povezanosti stečajnih registara.

Poveznica se otvara u novom prozoruRegistar nesolventnosti

Registar nesolventnosti uspostavljen je u skladu s Poveznica se otvara u novom prozoruUredbom (EU) 2015/848 Europskog parlamenta i Vijeća od 20. svibnja 2015. o postupku u slučaju nesolventnosti.

Podaci u Registru nesolventnosti osvježavaju se najmanje jednom dnevno i obuhvaćaju:

  • predstečajne i stečajne postupke za koje je rješenje o otvaranju doneseno najranije s 1. rujna 2015. godine
  • postupke stečaja potrošača u kojima je rješenje o otvaranju postupka doneseno najranije s 1. siječnja 2016. godine.

Svi podaci Registra u nadležnosti su sudova kod kojih se vodi postupak.

U drugoj fazi projekta Insolvency Register Interconnection (IRI) for Europe osigurat će se  međusobna povezanost nacionalnih registara nesolventnosti putem europskog portala e-pravosuđe.


Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.
Zbog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije države članice trenutačno ažuriraju dio nacionalnih sadržaja na ovim internetskim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 04/09/2018